Luchtbuks kopen doet u in onze Schietsport winkel

DB-Schietsport is dé schietsportwinkel die alles heeft voor de sportschutter, zowel ervaren als beginner. Een online shop én een fysieke winkel waar u terecht kunt voor luchtbuksen, richtkijkers, luchtbukskogels of andere luchtbuks accessoires. Bij ons vindt u beste producten van A-merken met altijd een goede voorraad. Hierdoor kunnen wij snel leveren en heeft u uw product snel in huis! Meer lezen over DB-Schietsport? Klik hier.

Luchtbuks kopen DB-Schietsport

Wanneer u een luchtbuks wilt kopen, dan doet u dit natuurlijk bij een betrouwbare specialist. DB-Schietsport is uw schietsport winkel. Bij ons vindt u onder meer een uitgebreid assortiment luchtbuksen. Zo bieden we voor iedereen een passende luchtbuks. U kunt kiezen uit diverse modellen luchtbuksen in verschillende prijsklassen en geschikt voor allerlei doeleinden. Bij de specificaties van de luchtbuksen geven wij aan waarvoor u de buks kunt gebruiken. U kunt in onze wapenwinkel een luchtbuks kopen van bekende merken zoals Gamo, Weihrauch, Hatsan & FX airguns.

Met DB-Schietsport kunt u rekenen op:

Op ma t/m vrij voor 14:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Persoonlijk advies van echte schutters
Goede service, altijd bereikbaar
Veilige betaling en snelle afhandeling
Producten zijn altijd op voorraad

Bezoek onze luchtbukswinkel

Onze winkel bevindt zich op de Palenrij 1 te Zeeland, Noord-Brabant. Dus bent u op zoek naar een schietsportwinkel in Brabant, Limburg, Utrecht of Gelderland? Wij bevinden ons dan altijd bij u in de buurt. Komt u niet uit deze regio en wilt u toch iets bestellen? Dat is uiteraard geen probleem, wij leveren door het hele land. Sterker nog, wij leveren onze producten zelfs in België en andere Europese landen. Online bestellingen op werkdagen vóór 14:00 uur besteld, worden dezelfde dag verstuurd!

Schietsportwinkel voor accessoires

Mogelijk wilt u direct allerlei extra’s bij uw luchtbuks kopen. Om het u makkelijker te maken om de juiste producten te vinden, hebben we ons assortiment in de schietsport winkel onderverdeeld in verschillende categorieën:

Richtkijkers voor luchtbuksen
 Buks kogels bij luchtbuks kopen
Onderhoudsproducten luchtbuksen
Luchtbuks luchtwapens
Accessoires voor schietsport

Reparaties luchtbuksen

In onze luchtbukswinkel hebben wij ook een eigen reparatie afdeling voor luchtbuksen. Wilt u uw luchtbuks laten repareren of heeft u problemen met uw luchtwapen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder!

Luchtbuks informatie

Welke typen luchtbuksen zijn verkrijgbaar?

Er zijn verschillende typen luchtbuksen verkrijgbaar. Het belangrijkste onderscheid is de aandrijving – hoe worden de luchtbuks kogels voortgestuwd. Er bestaan verschillende luchtbuks systemen, van veerbuks, gasram luchtbuks, pcp luchtbuks en CO2 luchtbuks. Hieronder worden de verschillende systemen uiteengezet met de bijbehorende voor- en nadelen.

Wat is een Veerbuks

veerbuksVan oorsprong gezien wordt luchtbuksen op kracht gebracht door een veer, de zogenaamde veerbuks. Een veerbuks is een zelfvoorzienend systeem waardoor deze eenvoudig in gebruik is. Voor deze buks heeft u geen andere luchtbuks accessoires nodig, zoals een luchttank of CO2 patronen. Door middel van het geweer te breken en te sluiten wordt het luchtgeweer gespannen.

Schietkracht

De meest krachtige veerbuksen schieten tegenwoordig tot 45 Joule. Afhankelijk van het gewicht van de luchtbuks kogels kunnen hier wel snelheden van 380 meter per seconde worden bereikt!

Wilt u in uw achtertuin op doeltjes of blikjes schieten, dan is een dergelijke buks te krachtig. U kunt dan beter kiezen voor een luchtbuks van 7,5 Joule.

Terugslag

Het enige nadeel van een veerbuks is dat het een relatief harde terugslag heeft (dit geldt alléén bij de zwaardere luchtbuksen). Wilt u een buks zonder terugslag? Kies dan voor een PCP luchtbuks of CO2 luchtbuks.

Oefenen, oefenen, oefenen

Om goed met een knikloop buks te kunnen schieten, is het aan te raden veel met de buks te oefenen. Zo kunt u uw vaardigheden verbeteren om bijvoorbeeld raak te schieten. Met een krachtige veerbuks die nogal wat terugslag heeft, kan dit namelijk wel eens moeilijker zijn. Als u echter op zoek bent naar een krachtige buks, en nauwkeurigheid minder belangrijks is, is dit type zeer aan te raden. Door de power die een veerbuks geeft en zijn vaak scherpe prijzen, gebruiken voor jonge schutters dit type. Een knikloop buks is een eenvoudig en gebruiksvriendelijke buks.

 

Wat is een Gasram luchtbuks

Gamo G-Magnum 1250 Whisper IGT 5.5mmEen gasram luchtbuks werkt op dezelfde manier als een veerbuks, maar dan met een gasveer. U heeft dus geen andere middelen nodig, door het breken van het geweer en deze te sluiten, kunt u de luchtbuks spannen. De veer van een veerbuks kan na vele schoten kromtrekken, waardoor de buks zijn kracht verliest. Dit is bij een gaszuiger nooit het geval. Hierdoor heeft een gasram luchtbuks een langere levensduur heeft dan een veerbuks. Daarnaast levert een gasram luchtbuks ook een zuiverder schotbeeld op, omdat een gasveer minder trillingen produceert.

Wat is een PCP luchtbuks

FX maverick compact luchtbuksWilt u op grotere afstanden kunnen schieten? Kies dan voor een PCP luchtbuks, oftewel een persluchtbuks kopen. Een persluchtbuks wordt aangedreven door perslucht uit de luchttank van de buks. Bij elk schot wordt deze luchttank een fractie van een seconde geopend, zodat het kogeltje uit de loop wordt geduwd. Hierdoor is een PCP luchtbuks zeer geschikt om op afstanden van 50 tot 100 meter mooie groepjes te schieten. Zo kunt u uw schiettechniek verbeteren.

Het voordeel van een PCP buks is de nauwkeurigheid. Bovendien heeft de buks praktisch geen terugslag omdat er geen veer is die hard naar voren beweegt. Een PCP buks is vaak voorzien van een magazijn waardoor u meerdere schoten snel achter elkaar kunt plaatsen.

Het enige nadeel van een PCP luchtbuks is de luchtfles, u kunt deze vaak vullen bij de lokale duikwinkel of brandweer. U kunt natuurlijk ook zelf de luchtfles vullen door middel van een duikfles of compressor.

Wat is een CO2 luchtbuks

Crosman 1077 4.5mmDe naam zegt het al: deze buks wordt aangedreven door een CO2 patroontje. Een CO2 luchtbuks heeft dezelfde nauwkeurigheid als een PCP luchtbuks, maar is vaak wat minder krachtig. Hierdoor is deze beter inzetbaar op kortere afstanden en niet zo geschikt voor langere afstanden (vanaf 50 meter). Een PCP luchtbuks hoef je niet te breken om te laden, hierdoor kan deze luchtbuks ook worden voorzien van een magazijntje. Dat maakt deze buksen preciezer, als ook ideaal om meerdere schoten achter elkaar te plaatsen.

Temperatuurverschillen: geef uw geweer de tijd om op temperatuur te komen

Voor diegenen die met een luchtbuks CO2 gaan schieten, is het goed om met een aantal zaken rekening te houden voor dit soort buks. Bij temperatuurverschillen buiten, kan de druk dalen van het cilinder. Ook bij het snel achter elkaar afvuren van de pellets, zult u merken dat deze steeds minder krachtig worden afgevuurd. Om dit op te lossen, kunt u even wachten tussen de verschillende schoten, zodat het patroon weer op temperatuur komt.

Let op: als u te vaak achter elkaar schiet met een CO2 buks kunnen de O-ringetjes bevriezen waardoor deze op termijn kunnen gaan beschadigen.

Waar staat Joule voor bij luchtbuksen?

Het uitdrukken van de kracht van een buks gebeurt in Joule. Een luchtbuks Joule staat voor een kinetische energie die ontstaat wanneer een object met een bepaalde massa (M) en snelheid (V) wordt afgeschoten. De energie die hieruit voorkomt is de Joule (J). Hoe hoger het aantal Joule, hoe harder en verder u kunt schieten.

Hierbij is het wel belangrijk om te weten dat harder niet altijd beter is! Een luchtbuks kan een hoog aantal Joule produceren, maar hoeft daardoor niet altijd beter en preciezer te schieten. Nederland kent geen begrenzing aan de kracht van een luchtbuks.

Noot!

Het is wel goed om te beseffen dat de waarden die bij de luchtbuksen worden aangegeven gelden voor het gebruik van kogels met een standaard gewicht. De Joules kunnen dan ook afwijken als u een ander (zwaarder of lichter) pellet gebruiken.

Welke luchtbuks heb ik nodig voor elke afstand?

Om te bepalen welke buks het beste bij uw gebruik aansluit, is het verstandig om te kijken op welke afstand u wilt gaan schieten.

  • Wilt u op korte afstanden gaan schieten tot 30 meter? Dan is een lichte luchtdrukbuks meer dan geschikt voor u! Dit zijn luchtdrukbuksen in de categorie van 7,5 Joule tot 16 Joule.
  • Wilt u op afstanden tot 100 meter of verder schieten? Dan adviseren wij u minimaal een buks van 40 Joule.
Wat is de beste luchtbuks 50 meter

Het beste type luchtbuks voor afstanden tot 50 meter is een gasram luchtbuks. Gasram luchtbuksen zijn over het algemeen zeer
zuivere luchtbuksen welke afstanden kunnen overbruggen tot maximaal 50 meter. Een gasram luchtbuks produceert zeer weinig trillingen
wat een zuiver schotbeeld oplevert. Gasram luchtbuksen leveren over het algemeen tussen de 24 joule & 45 joule aan kracht.

Wat is de beste luchtbuks 100 meter

Op zoek naar een goede luchtbuks voor langere afstanden? Dan is een PCP luchtbuks een aanrader. Op afstanden van 50 tot 100 meter zijn deze buksen uiterst nauwkeurig. Dit komt doordat een PCP luchtbuks lucht als drijfgas heeft om te schieten en geen veersysteem. Hierdoor ervaart u geen terugslag. Voor afstanden tot 100 meter adviseren wij zwaardere luchtbuksen. Denk hierbij aan een minimale buks van 40 Joule.

Luchtbuks kopen en kogels

Het is afhankelijk van het type luchtbuks dat u heeft, of u hiervoor kogels nodig heeft om te kunnen schieten. Als uw een buks heeft waarbij pellets nodig zijn, moet u naar het kaliber van uw geweer kijken om het juiste type kogel te selecteren. Als u hier vragen over heeft, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Heeft mijn luchtbuks een richtkijker nodig?

Een richtkijker is een handig hulpmiddel voor buksen om dichterbij te halen wat u met het blote oog moeilijk kan zien. Een richtkijker is speciaal bedoeld om het doel dichterbij halen en scherp stellen, op verschillende afstanden. Er zijn verschillende modellen richtkijker verkrijgbaar. Het is afhankelijk van de soorten buksen welke het beste zal werken.

Geluidsdemper online kopen

Het kan zijn dat het geluid dat een geweer maakt als deze afgeschoten wordt, erg hard is. Dit kan niet alleen u, maar ook bijvoorbeeld dieren, aan het schrikken maken. U kunt er daarom voor kiezen om een geluidsdemper op uw luchtbuks te monteren. Het geluid van de knal wordt gedempt en u zult alleen een zachte ´blop´ horen. Bekijk hier ons uitgebreide assortiment dempers. U kunt uw gehoor ook beschermen door gebruik te maken van gehoorbescherming. Hiermee kunt u mogelijke gehoorschade voorkomen. Natuurlijk vindt u ook gehoor- en oogbescherming tegen een aantrekkelijke prijs in onze webshop.

Beste luchtbuks merken

Wilt u een luchtbuks kopen? Dan zal het grote aanbod merken en modellen luchtbuksen dat beschikbaar u verbazen. Maar welke keuze is voor u het beste? En hoe weet u of u een kwalitatief goede buks koopt? Om u te helpen bij het kiezen van het beste merk hebben wij een overzicht met de beste luchtbuksmerken met de beste prijs-kwaliteitverhouding voor u verzameld.

Hatsan luchtbuksen

Hatsan, welke luchtbuksschutter kent dit merk nu niet? Hatsan, een welbekende fabrikant uit Turkije maakt al sinds 1976 luchtbuksen en luchtpistolen. Dit merk is een van de grootste spelers op de luchtbuksmarkt geworden. Dit komt dankzij de hoogwaardige kwaliteit buksen welke tegen zeer concurrerende prijzen worden aangeboden. Ook staat Hatsan bekend vanwege de hard schietende buksen. Wanneer men op zoek is naar een degelijke en hard schietende luchtbuks dan komt men al gauw op een Hatsan luchtbuks uit! Meer lezen over Hatsan luchtbuksen? Wij vertellen er u graag meer over op deze pagina.

FX Airguns

In een klein stadje in Zweden werd in 1999 FX Airguns opgericht door Fredrik Axelsson. Hij was een liefhebber van luchtbuksen en kon in zijn zoektocht naar de beste luchtbuks niet vinden wat hij zocht. Dus besloot hij om zelf zijn droom luchtbuks te ontwerpen. Ruim 20 jaar later is het merk FX Airguns over de hele wereld bekend en wordt het als marktleider beschouwd. Meer lezen over FX luchtbuksen? Wij vertellen er u graag meer over op deze pagina.

Gamo luchtbuksen

Het Spaanse Gamo bestaat ruim 60 jaar en levert uitstekende kwaliteit luchtbuksen! Wat Gamo onderscheidt van vele concurrenten is niet alleen de hoogwaardige kwaliteit, als ook het innovatieve design en de zeer scherpe prijzen. Dit Spaanse merk heeft hypermoderne productie faciliteiten wat Gamo instaat stelt om hoogwaardige kwaliteit producten tegen een scherpe prijs te produceren. Dit maakt de Gamo luchtbuks dan ook mateloos populair. Meer lezen over Gamo luchtbuksen? Wij vertellen er u graag meer over.

Weihrauch luchtbuksen

Wanneer u op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardig luchtgeweer dat accuraat schiet, dan is de collectie van het Weihrauch een aanrader. Deze Duitse wapenfabrikant maakt al sinds 1899 luchtbuksen en luchtdrukpistolen. Weihrauch staat voor Duitse degelijkheid. Wanneer u kiest voor een Weihrauch luchtgeweer, dan kiest u voor top kwaliteit. Deze top kwaliteit uit zich in het diep geblauwde staal, het fraaie hout en natuurlijk in de schiet prestaties. Meer lezen over Weihrauch luchtbuksen? Natuurlijk vindt u alle informatie op onze website.


Nieuwe luchtbuks kopen: welk soort?

Als u op zoek gaat naar een nieuwe luchtbuks, zult u merken dat er verschillende soorten verkrijgbaar zijn. Zij hebben allemaal weer hun specifieke eigenschappen. Wat de ideale luchtbuks voor u is, hangt af van uw situatie. Waarvoor gaat u de luchtbuks gebruiken? Heeft een krachtige luchtbuks uw voorkeur of bent u een recreatieve schutter en zoekt u een model met nauwelijks terugslag? We zetten graag een aantal veelgebruike soorten luchtbuksen voor u op een rij.

CO2 luchtbuks

Een CO2 maakt gebruik van CO2 capsules. Dit heeft als voordeel dat u dit type luchtbuks niet met kracht hoeft te spannen en dat er met weinig geluid wordt geschoten. Ook kunt u vaak, zonder te herladen, meerdere schoten achter elkaar plaatsen.

PCP buksen

Het type pcp buksen wordt ook wel persluchtbuks genoemd. Zoals de naam al aangeeft, werkt dit soort met perslucht. Een ciliner wordt met samengeperste lucht gevuld, waardoor u zeer precies ook op langere afstanden kunt schieten. Ook is het mogelijk om zonder te herladen meerdere schoten achter elkaar te schieten.

Knikloop luchtbuks met gasram

Een knikloop luchtbuks is onderhoudsvriendelijk en zorgt dat u met behoorlijk wat kracht kunt schieten.

Knikloop luchtbuks met veer

Dit type knikloop luchtbuks werkt met een veer en is één van de meest bekendste soorten luchtbuks. De veer wordt aangespannen door het knikken, oftewel buigen, van de loop. U plaatst de kogel in het geweer en zet de geknikte loop weer recht.

Heeft u een vraag, wilt u meer informatie of persoonlijk advies? 

Onze deskundige medewerkers staan graag telefonisch voor u klaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur én op dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 21.00 uur. Tijdens winkeltijden zijn we wat minder goed bereikbaar, omdat wij dan in gesprek zijn met de klanten in de winkel. Stuur ons dan een e-mail en wij reageren binnen 24 uur!