Merken

Aanbiedingen

Laatste Product Reviews

Gamo P900 IGT Set 4.5mm
Heb hem.gekocht en ben dik tevreden Mensen die een hand buks willen raad ik deze aan
apr 4, 2020
Artemis PP750
Super aquraat buksie eenigste min puntje is het magazijntje wat na twee x laden kapot ging en schijn ...
mrt 30, 2020
Artemis CP2 Pistool/Geweer 4.5mm
De Artemis CP2 is een super leuk geweer om achter in de tuin te gebruiken. Het mooie is dat je er ee ...
mrt 27, 2020
Air Arms Q-Tec Demper 1/2" UNF 5.5mm
Bedankt Rob voor de zeer snelle levering. Met demper is het geluid veel minder ik ben daar heel bij ...
mrt 17, 2020
Weihrauch HW110 ST 5.5mm 41J
Fluisterstil, voldoende krachtig en vooral uitzonderlijk nauwkeurig met bij voorkeur H&N baracuda en ...
feb 27, 2020

Schietstokken 

Toont 1 - 2 van de 2 items
Toont 1 - 2 van de 2 items
Schietstokken

Er zijn momenten dat het voor u als jager moeilijk is om uw geweer de juiste ondersteuning te bieden. Voldoende ondersteuning maakt het jagen een stuk eenvoudiger, omdat u veel beter kunt richten en efficiënter te werk kunt gaan. Gebruik daarom schietstokken om te zorgen dat goed kunt richten met de juiste ondersteuning. U hoeft met een schietstok geen hulpmiddelen in de natuur zoals een hekwerk of een boom meer te zoeken om te gebruiken.

Diverse typen schietstokken

Met een schietstok is het verleden tijd om stokken die u in de natuur vindt als ondersteuning van uw wapen te gebruiken. Er zijn 3 soorten schietstokken beschikbaar met elk eigen pluspunten. Ze zijn te verkrijgen in variaties met 1, 2 of 3 benen. Ook is er een aparte variant die ondersteuning biedt als u liggend jaagt.

Schietstok met 1 been

Een schietstok met 1 been dient puur als steunpunt voor uw jachtgeweer. Het zorgt ervoor dat u uw armen kunt ontspannen, wat leidt tot de focus die u nodig heeft tijdens het jagen. U kunt hierdoor beter richten, want u weet als geen ander dat elk schot telt. Het verschil met de 2- en 3-benige varianten, is dat 1-benige schietstokken niet zoveel balans bieden als de andere soorten.

2- en 3-benige schietstokken

Buiten het feit dat deze varianten met meerdere benen wél een uitstekende balans bieden, bieden deze schietstokken ook een uitstekende vorm van ondersteuning. Uw focus wordt verlegd naar een ongekend niveau, omdat uw bovenlichaam totaal ontspannen kan zijn. De 3-benige variant is ideaal voor staande posities, omdat deze als een tripod kan worden gebruikt. Een echte aanrader is bijvoorbeeld de Primos Schietstok

Tips voor het gebruik van een schietstok

U kunt de 1-benige variant slim gebruiken door die voor u op een schuine manier te positioneren, zodat u het slim kunt combineren met uw eigen benen. En als u besluit de 3-benige variant te gebruiken, weet dan dat u eenvoudig de hoogte kunt verstellen door de benen verder van elkaar of dichterbij elkaar te positioneren. Verder is het aan te raden om schietstokken te voorzien van camouflage, zodat ze minder opvallen. Dat is natuurlijk essentieel tijdens een jachtsessie!

Schietstokken kopen bij DB-Schietsport.nl

Heeft u na het bekijken van ons assortiment nog vragen en/of opmerkingen? Contacteer onze klantenservice dan gerust. Zij zijn speciaal voor u bereikbaar als u meer informatie nodig heeft over schietstokken. Uiteraard horen wij ook graag uw ervaringen en eventuele favoriete varianten van de schietstok!