Merken

Laatste Product Reviews

Hatsan Hydra
Review wacht op goedkeuring
jun 27, 2020
Gamo Bonecollector Maxxim IGT
Fijn en makkelijk, goed af te stellen en schiet zeer zuiver , helemaal niks op aan te merken op deze ...
jun 9, 2020
New Warrior Mini Compressor
De compressor vandaag getest. Na het vullen van een jerrycan van 25 liter met water voor de koeling ...
jun 4, 2020
DBS Elite Kogelvanger 14x14cm
Lekker stevige kogelvanger. Op basis van de voorgaande reviews heb ik er een rond gebogen handvat bo ...
mei 3, 2020
Weihrauch HW35 4.5mm
Mooiste buks van hw
apr 25, 2020

Wapen Blauwen 

Toont 1 - 12 van de 12 items
Toont 1 - 12 van de 12 items
Wapen Blauwen

De originele blauwing op metalen delen van uw luchtbuks of vuurwapen kan soms verdwijnen. Slijtage en de inwerking van vocht, vuil en zuren zijn hier de oorzaak van. Om deze metaaldelen opnieuw te blauwen, kunt u gebruik maken van diverse producten die u in onze collectie vindt. Het is aan te raden om stalen delen van het wapen te blauwen, hiermee beschermt u ook gelijk het metaal tegen de inwerking van roest. Kort gezegd zorgt blauwen ervoor dat u uw wapen goed beschermd en de levensduur verlengd.

Merken voor het blauwen van een wapen

In onze uitgebreide collectie vindt u producten van de kwaliteitsmerken Klever Ballistol en Birchwood Casey. Over het algemeen bestaat het blauwen uit het aanbrengen van een dun laagje van het product op het metaal. Het is hierbij belangrijk dat de te behandelen onderdelen goed ontvet zijn en roestvrij zijn. Vervolgens brengt u een dun laagje van het product op, totdat het oppervlakte een zo donker mogelijke kleur heeft verkregen. U laat het product even inwerken en vervolgens kunt u het product afspoelen. Nadat u het onderdeel goed gewassen heeft, kunt u het product met een neutrale olie bewerken voor extra bescherming. De exacte gebruiksaanwijzing van het gekozen product vindt u natuurlijk in de handleiding bij het product.

Complete kits voor blauwen

Naast een uitgebreide collectie van losse producten, vindt u in onze webshop ook complete kits voor het repareren of blauwen van uw wapen. Hiermee heeft u alles bij de hand om zelf een professioneel resultaat te behalen. Graag zetten we twee sets in de spotlight van onze A-merken. 


Heeft u vragen over het blauwen van uw wapen? Of over de producten uit onze collectie die u hiervoor nodig hebt? Neemt u gerust contact met ons op. We zitten voor u klaar om u verder te helpen.