PCP-buksen worden voor verschillende doeleinden en gebruiksdoelen aangeschaft. Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen waarom mensen een PCP-buks kopen:

 • Precisieschieten en doelschieten
  PCP-buksen staan bekend om hun nauwkeurigheid en consistentie, waardoor ze ideaal zijn voor precisieschieten en doelschieten. Veel schutters gebruiken PCP-buksen voor wedstrijden, training en plezier op de schietbaan.
 • Verdelging van ongedierte
  PCP-buksen worden ook gebruikt voor de verdelging van ongedierte op boerderijen, in tuinen en in stedelijke omgevingen. Ze kunnen effectief zijn bij het beheersen van populaties van schadelijke dieren zoals ratten, hier dient men uiteraard wel voorzien te zijn van de juiste papieren.
 • Schieten op lange afstand
  PCP-buksen met hogere kalibers en instelbare krachtinstellingen kunnen worden gebruikt voor schieten op langere afstanden. Ze worden soms ingezet voor wedstrijden op lange afstand of voor schutters die zich willen richten op het verbeteren van hun schietvaardigheden op grotere afstanden.
 • Recreatief schieten
  Veel mensen genieten van het recreatief schieten met een PCP-buks. Dit kan variëren van plinking (het schieten op willekeurige doelen) tot het ervaren van de nauwkeurigheid en het plezier van het schieten met een PCP-buks in de vrije tijd.