PCP-buksen zijn verkrijgbaar in verschillende kalibers (van lgere tot grotere kalibers), en de keuze van het kaliber hangt af van het beoogde gebruik en de persoonlijke voorkeur voor een krachtige pcp luchtbuks. Hier zijn enkele veelvoorkomende kalibers die beschikbaar zijn voor PCP-buksen:

  1. .177 (4.5 mm): Dit is het meest populaire en wijdverspreide kaliber voor veerbuksen. Het wordt vaak gebruikt voor precisieschieten, plinking en het schieten op doelen op middellange tot lange afstand. Het .177-kaliber heeft een vlakke baan en een hoge snelheid.
  2. .22 (5.5 mm): Het .22-kaliber is een veelvoorkomende keuze voor PCP-buksen en wordt vaak gebruikt voor het schieten op middellange afstanden. Het biedt een goede balans tussen nauwkeurigheid, energie en windgevoeligheid.
  3. .25 (6.35 mm): Het .25-kaliber is ook populair bij PCP geweer liefhebbers. Dit kaliber heeft meer impact dan een .22. De munitie keuze is echter ook meer beperkt.
  4. .30 (7.62 mm) en hoger: zijn de zwaardere kalibers met de meeste impact. Door het hogere gewicht heeft de kogelbaan ook meer een curve t.o.v. de kleinere kalibers. De beschikbaarheid in munitie is ook beperkt.