Toont alle 24 resultaten

Wapenreiniger

Wapenreinigers van bekende merken zoals Ballistol, Hoppes, GunTec, Gunex & Birchwood Casey. Reiniging voor ieder vuurwapen of luchtwapen. De perfecte reiniger voor wapen onderhoud.


Waarom wapen reinigen?

Het is belangrijk om uw wapen, geweer of luchtbuks regelmatig grondig te reinigen. Bij elke schietbeurt verbrand er kruit en komen verschillende zuren en gassen vrij. Wanneer u deze zuren en gassen niet verwijderd worden, dan is het zeker dat uw loop van uw wapen aangetast wordt. Een aangetaste loop gaat ten koste van het schotbeeld, de kwaliteit en levensduur van het wapen. Bekijk hier alle producten van Ballistol.

Ballistol wapenreiniger

Ballistol is een van de bekendste reinigingsproducten in de schietsport. De naam komt oorspronkelijk voort uit; ballistische olie. Deze olie is tijdens de eerste wereldoorlog ontwikkeld in Duitsland als een allround reinigingsmiddel voor militaire geweren.

Ballistol spray

Ballistol Spray is gemaakt voor het reinigen, schoonmaken en beschermen van vuurwapens. De olie is alkalisch, dit zorgt ervoor dat de olie milde zuren zoals bijvoorbeeld handzweet neutraliseert. Het middel lost kruitslijm en verbrandingsresten op. De perfecte bescherming voor uw wapen en ideaal voor luchtbuksen. Daarnaast kan deze olie ook worden gebruikt voor alle mechanische toepassingen zoals het smeren van deursloten. Dankzij de unieke eigenschappen kruipt de spray in de kleinste hoeken en kiertjes waardoor vastzittende onderdelen binnen een mum van tijd weer beweegbaar zijn. Ook kan de spray of het smeersel worden ingezet voor het onderhoud van hout en leder.

Ballistol assortiment

Naast de Ballistol spray zijn er nog meer kwaliteitsproducten van dit merk. Zoals bijvoorbeeld de Ballistol geluiddemper reiniger, handige Ballistol poetsdoeken en Ballistol wapenonderdeel reiniger. Naast reinigingsproducten heeft Ballistol ook een Oldtimer schoonmaakset, paardenshampoo en een handpomp.