Bent u op zoek naar de beste luchtbuks? Maar ziet u door de bomen het bos niet meer? Dan is er voor u het luchtbuks keuzemenu! In dit keuze menu beschrijven wij een aantal toepassingen en de bijpassende luchtbuksen. De een wil op langere afstanden zoals 50 meter een mooi groepje op een kaart kunnen schieten, terwijl de ander op korte afstanden van 5 meter in de schuur met een luchtpistool sterretjes wil schieten. Twee totaal verschillende doeleinden waarvoor verschillende buksen geschikt zijn.

Of u nu op zoek bent naar een krachtige luchtbuks waarmee u op hogere snelheid kunt schieten of juist een minder zwaar model, in ons overzicht voor de beste luchtbuks vindt u het allemaal.

Passende luchtbuks kopen

Wanneer wij de toepassing weten en de prijsklasse waarin u een luchtbuks zoekt, dan kunnen wij u het beste advies geven. Bent u bijvoorbeeld een recreatieve schutter die op zoek is naar een eenvoudige knikloop luchtbuks? Of juist een sportschutter die op zoek is naar een extreem zuivere PCP luchtbuks? Witl u een buks waarmee u op hoge snelheid kunt schieten of een model waarbij u achter elkaar kunt schieten zonder te hoeven herladen= Luchtbuksen beginnen rond de 100,- euro en eindigen bij ons ver boven de 2000,- euro. Uiteraard zit in deze prijs uitersten een verschil in zuiverheid en afwerking.

Om meer helderheid te scheppen zodat u de beste luchtbuks voor uw toepassing kunt kiezen, hebben wij hieronder 5 prijsklassen opgesteld met hierin onze top keuzes voor elke doeleinde beschreven.

€0 – €175

€150 – €350

€300 – €525

€500 – €1000

€1000 >

Advies voor de ideale luchtbuks kopen

Naast al deze info zijn er nog vele andere keuzes mogelijk. Voor het meest uitgebreide advies kunt u ons team van specialisten bellen. Zij zijn allen sportschutter en kunnen u van het beste advies en tips voorzien. U kunt ook onze luchtbuks winkel bezoeken om het volledige assortiment te bekijken.

Populaire luchtbuksen nader bekeken

Hammerli 600 luchtbuksHammerli hunter force 600 combo

De Hammerli 600 is een complete luchtbuks voor de beginnende schutter. Met zijn 7,5 joule is hij buiten in de tuin te gebruiken op diverse doelen. De Hammerli 600 wordt geleverd inclusief richtkijker, hierdoor kunt u op doelen van 10 tot 30 meter schieten. Deze luchtbuks wordt geleverd in 4,5mm. Wilt u zonder richtkijker schieten? Dit kan ook met de fluoriserende keep/ korrel. Met zijn houten kolf is de Hammerli 600 een prachtig voorbeeld dat een nieuwe luchtbuks niet duur hoeft te zijn.

Hatsan Striker 1000S

De Hatsan Striker 1000S is een hard schietende luchtbuks voor weinig geld. Hij is verkrijgbaar in 4,5mm, 5,5mm en 6,35mm. De 4,5mm heeft 24 joule en kan zich qua kracht serieus meten met duurdere buksen. Zijn synthetisch kolf is kras en onderhoudsvrij. De Hatsan Striker 1000S is voor zien van een fluoriserende keep/korrel. Voor deze luchtbuks dient u wel enige ruimte in de tuin te hebben. Wilt u hier een richtkijker bij? Dan raden wij de Nikko Stirling 3-9x40AO aan. Hiermee kunt u uw afstand met vele meters verlengen.

Gamo P900 set

De Gamo P900 is een prachtig beginners luchtpistool. Met zijn 3 joule is dit pistool prima binnen of buiten te gebruiken. Dit is een knikloop pistool wat inhoud dat voor elk schot de loop geknikt moet worden. De Gamo P900 wordt geleverd in 4,5mm. Bij de set zit een kogelvanger, 1 doosjes kogeltjes en enkele schietkaarten. Wij adviseren u om er kogeltjes en schietkaarten bij te bestellen. De Gamo P900 heeft een fluoriserende keep/korrel wat richten zeer gemakkelijk maakt.

Artemis CP400

De Artemis CP400 is een 8 shots CO2 pistool. Dit pistool werkt op 12 grams Co2 patronen waarmee u 5 tot 8 magazijnen kunt verschieten. Dit pistool laad zichzelf na ieder schot door waardoor u 8x kunt schieten zo snel als u de trekker over kunt halen. Met dit pistool is het bereik zo`n 5 tot 10 meter en ideaal voor in de tuin of binnen in de garage. Wilt u op een kaartje of plinking doel schieten? Dan is de Artemis CP400 echt iets voor u!

Gamo HPA Mi

De Gamo HPA Mi is een luchtbuks voor de middel verre afstand. Een geoefend schutter haalt hier 35 meter met gemak mee. Dit komt mede door de bi pod die zorgt voor een stabiele houding en de richtijker. De Gamo HPA Mi wordt geleverd met 3-9×40 richtkijker en is te verkrijgen in 4,5mm en 5,5mm. Beide kalibers hebben 24 joule. Wilt u liever schieten zonder richtkijker? Dan kan dit ook, de Gamo is voorzien van een fluoriserende keep/korrel. Het wangstuk van de luchtbuks verstelbaar zodat jong en oud hiermee uit de weg kan. Dit maakt het een populaire luchtbuks. Door zijn gasramveer blijft de Gamo krachtig, geeft minder terugslag en gaat langer mee.

Gamo Speedster luchtbuks

De Gamo Speedster is een luchtbuks met een grote “fun” factor. Dankzij het 10 schots magazijn kunt u na het knikken van de loop meteen doorgaan met schieten. Er zijn losse magazijnen te bestellen zodat u meteen weer klaar bent om door te schieten. De Speedster word geleverd in 4,5mm en 5,5mm en is voorzien van een fluoriserende keep/korrel. De luchtbuks produceert 24 joule en is uitgerust met een gasramveer. Wilt u een richtkijker bij deze buks? De Hawke 3-9×40 is hier prima geschikt voor en zorgt ervoor dat u tot zo`n 35 meter een goed schot kunt plaatsen.

Artemis PP800

De Artemis PP800 is een PCP pistool – dat houdt in dat dit model werkt op perslucht (net als een PCP luchtbuks). U kunt dit pistool op druk brengen middels een pomp, industriefles of compressor. De Artemis wordt geleverd in 5,5mm en levert 20 joule. Dankzij het 7-shots magazijn kunt u na iedere herlading direct vuren. Wilt u schot voor schot schieten? Dan kunt u de enkelshots tray in het pistool doen, deze wordt standaard mee geleverd. Dit pistool is geschikt om in de tuin te schieten en is tot zo`n 25 meter zuiver. Voor binnen gebruik adviseren wij pistolen met een minder hoog joulage.

Gamo PR 45

De Gamo PR45 is een enkelschots 4,5mm pistool. Met zijn 3,5 joule is dit een luchtpistool dat zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Per schot dient de spanhevel gespannen te worden en 1 kogeltje te laden. Dit pistool heeft dus geen magazijn en dit is ook geen optie. Vanwege zijn relatief lange loop is dit een zeer zuiver pistool wat tot zo`n 20 meter te gebruiken is. Gebruik lichte kogeltjes zodat de 3,5 joule zijn werk kan doen, bijvoorbeeld Gamo Match. Te zware kogeltjes kunnen problemen opleveren. Ideaal pistool om op een kaart te schieten of voor plinking targets.

Gamo G-magnum 1250 Whisper IGT

De Gamo G-magnum 1250 Whisper IGT is een absolute krachtpatser! Met zijn 5,5mm en 45 joule is dit de meest krachtige knikbuks momenteel leverbaar binnen de zwaardere luchtbuksen. De gasram veer die het kogeltje aandrijft zorgt voor een gereduceerde terugslag. Echter is er voor het spannen van deze buks enige kracht vereist. De Gamo wordt geleverd met 3-9×40 richtkijker zodat de getrainde schutter de 50 meter kan halen. Zonder richtkijker schieten is ook mogelijk door de fluoriserende keep/korrel. De duimgat kolf zorgt voor een goede grip om een zo zuiver mogelijk schot te plaatsen.

Weihrauch HW80K

Bent u opzoek naar een mooie klassieke luchtbuks? Een mooie houten kolf en een onverwoestbaar schietmechanisme? Dan is de Weihrauch HW80K echt iets voor u! Verkrijgbaar in 4,5mm en 5,5mm. Weihrauch staat al jaren lang bekend vanwege de betrouwbaarheid en heeft een reputatie hoog te houden. Deze veerbuks is een oerdegelijk, zuiver en prima keep/korrel te schieten. Wilt u toch verder schieten? Dan kunt u gemakkelijk een richtkijker monteren op de 11mm dovetail rail. De Hawke 3-9×40 richtkijker is hier prima geschikt voor. Hierdoor schiet u met gemak op 35 meter nog in roos.

Gamo HPA Tactical PCP luchtbuks

De Gamo HPA Tactical is een 5,5mm PCP luchtbuks. Dit is een serieuze instapper op dit gebied. PCP wil zeggen dat de buks zijn kracht uit perslucht haalt. Volledig afgevuld staat de meter van de Gamo op 232 bar. PCP buksen zijn te vullen d.m.v. een pomp, industriefles of compressor. Door de hoge druk is op verre afstanden schieten geen enkel probleem. De Gamo wordt geleverd inclusief 3-9×40 richtkijker en pomp. Met deze richtkijker kunt u met gemak op 50 meter schieten en de geoefende schutter op een meter of 70. Het wangstuk van de kolf is verstelbaar naar ieders wens en omdat een PCP buks geen terugslag heeft kan jong en oud hiermee schieten.

FX Dreamline Classic of Synthetic

De FX Dreamline is een PCP buks voor de korte en lange afstand. Verkrijgbaar met een houten of synthetische kolf. Doordat deze buks gereguleerd is, geeft hij ieder schot dezelfde hoeveelheid kracht mee. Dankzij het verstelbaar drukwiel kunt u in de kracht aanpassen naar: “Low”, “Medium” of “High”. Deze PCP buks is verkrijgbaar in 3 kalibers: 5,5mm, 6,35mm en 7,62mm. U kunt na aanschaf van een dergelijke buks optioneel een ander kaliber loop en magazijn bestellen zodat u met een luchtbuks verschillende kalibers kan verschieten. Hier staat FX om bekend evenals de ongekende hoge kwaliteit!

Weihrauch HW44

De Weihrauch HW44 is een PCP pistool van de hoogste klasse! Te verkrijgen in 4,5mm en 5,5mm met een 10 shots magazijn. Dit PCP pistool is gereguleerd, dat wil zeggen dat schot na schot dezelfde hoeveelheid (lucht)druk wordt afgegeven. De techniek is van ongekende Duitse klasse en zuiverheid. Met dit pistool kan met gat in gat schieten. Optioneel is hier een richtkijker of red dot op te monteren waardoor men ook op langere afstanden zuiver kan schieten.

FX Crown MKII

De FX Crown MKII is een enorm krachtige PCP buks geschikt voor de langere afstand – 100 meter is geen enkel probleem en de geoefende schutter zal deze afstand zeker kunnen verleggen. Deze buks is gereguleerd en geeft ieder schot dezelfde hoeveelheid (lucht)druk. Dit maakt hem enorm zuiver en accuraat. De Crown is te verkrijgen in 5,5mm, 6,35mm of 7,62mm. Net zoals de diverse kalibers is de Crown ook in diverse uitvoeringen verkrijgbaar: Hout, kunststof, Grey of Yellow laminate. Ook is er de Continuum uitvoering, hier zit een korte en lange loop bij.

FX Impact M3

De FX Impact M3 is de nieuwste telg uit de Impact familie. Ongekende zuiverheid en afwerking maken deze buks wereldberoemd. In diverse landen wordt deze FX buks gebruikt om op grote afstand te schieten. De M3 is verkrijgbaar in 5,5mm, 6,35mm, 7,62mm en 9mm. De buks heeft een zeer laag luchtverbruik vanwege het nieuwe power plenum. Verder heeft deze buks talloze verstelmogelijkheden zodat u deze buks volledig naar eigen behoefte kunt afstellen. De standaard kleur is zwart, maar hij is ook leverbaar met een brons kleurige afwerking. De M3 heeft standaard een loop van 600mm. De Sniper variant heeft een loop van 700mm.

Keuze & Advies

Met bovenstaande informatie hopen we u te helpen makkelijker een keuze te maken uit de luchtbuksen. Wij hebben een speciale categorie luchtbuks op onze website gemaakt, waar u een ruim assortiment luchtbuksen bekijken kunt, inclusief nieuwe producten. Per product staat de benodigde informatie aangegeven waarvoor u de luchtbuks gebruiken kunt. Natuurlijk kunt u ook langskomen in onze winkel en de producten met eigen ogen bekijken.