Resultaat 1–24 van de 76 resultaten wordt getoond

Luchtbuks

Luchtbuks kopen? In onze luchtbuks winkel bieden wij een breed assortiment luchtbuksen aan met de beste luchtbuks merken voor scherpe prijzen. Er zijn een aantal systemen die gebruikt worden voor een luchtbuks, zo kunt u kiezen voor een veerbuks, een gasram buks, een PCP buks of een CO2 type. Wij leveren Umarex, BSA, Gamo, Hatsan, FX en Weihrauch.

Luchtbuks

FX Impact M3

 2.150,00 2.190,00

Luchtbuks

FX Impact MKII

 1.995,00 2.035,00

Luchtbuks

FX Crown MKII

 1.525,00
-17%
 1.375,00
-20%
-7%
 699,00 755,00

Een luchtbuks kopen?

Waar moet u opletten bij het kopen van een luchtbuks? Wij voorzien u graag van alle benodigde informatie om een juiste keuze te maken. Als specialist in de schietsport voorzien wij u van het beste advies. In onze jacht en schietsportwinkel zijn namelijk vele buksen verkrijgbaar met uiteenlopende prijzen. Zowel in onze luchtbuks winkel als online adviseren wij u graag welke luchtbuks voor u geschikt is, zodat u geen spijt krijgt van uw koop en het meeste plezier haalt uit uw aankoop. Een luchtbuks wordt ook wel buks, luchtgeweer, luchtdrukwapen, loodjes geweer, lucht karabijn of luchtdrukbuks genoemd.

Luchtbuksen koop je in onze luchtbuks winkel

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag 'welke luchtbuks heb ik nodig?'. Zo bespreken we waar u de luchtbuks voor wilt gebruiken (veerbuks, gasram luchtbuks, PCP luchtbuks of CO2 luchtbuks), op welke afstand u wilt gaan schieten en hoe u overgaat tot aankoop van een luchtbuks.

Waar wilt u de luchtbuks voor gebruiken?

Een luchtbuks is ook wel bekend als; buks, luchtgeweer, luchtdrukwapen, loodjes geweer, lucht karabijn of luchtdrukbuks. Het belangrijkste onderscheid is de aandrijving, hoe worden de luchtbuks kogels voortgestuwd. Er bestaat verschillende luchtbuks systemen, van veerbuks, gasram luchtbuks, pcp luchtbuks en co2 luchtbuks. Hieronder worden de verschillende systemen uiteengezet met de bijbehorende voor- en nadelen.

Veerbuks

Van oorsprong gezien wordt luchtbuksen op kracht gebracht door een veer, de zogenaamde veerbuks. Een veerbuks is een zelfvoorzienend systeem waardoor deze eenvoudig in gebruik is. Voor deze buks heeft u geen andere luchtbuks accessoires nodig. Door middel van het geweer te breken en te sluiten wordt het luchtgeweer gespannen, u heeft dus geen luchttank of CO2 patronen nodig. De meest krachtige veerbuksen schieten tegenwoordig tot 45 Joule. Afhankelijk van het gewicht van de luchtbuks kogels kunnen hier wel snelheden van 380 meter per seconde worden bereikt! Dit is natuurlijk ontzettend snel, wilt u in uw achtertuin op doeltjes of blikjes schieten dan is een dergelijke buks te krachtig. U kunt dan beter kiezen voor een luchtbuks van 7,5 Joule. Het enige nadeel van een veerbuks is dat het een relatief harde terugslag heeft (dit alléén bij de zwaardere luchtbuksen). Wilt u een buks zonder terugslag? Kies dan voor een PCP luchtbuks of CO2 luchtbuks.

Gasram luchtbuks

Een gasram luchtbuks werkt op dezelfde manier als een veerbuks maar dan met een gasveer. De veer van een veerbuks kan na vele schoten kromtrekken waardoor de buks zijn kracht verliest. Dit is bij een gaszuiger nooit het geval waardoor een gasram luchtbuks een langere levensduur heeft dan een veerbuks. Daarnaast levert een gasram luchtbuks ook een zuiverder schotbeeld op omdat een gasveer minder trillingen produceert.

PCP luchtbuks

Wilt u op grotere afstanden kunnen schieten? Kies dan voor een PCP luchtbuks, oftewel een persluchtbuks kopen. Een persluchtbuks wordt aangedreven door perslucht uit de luchttank van de buks. Bij elk schot wordt deze luchttank een fractie van een seconde geopend zodat het kogeltje uit de loop wordt geduwd. Hierdoor is een PCP luchtbuks zeer geschikt om op afstanden van 50 tot 100 meter mooie groepjes te schieten. Zo kunt u uw schiettechniek verbeteren. Het voordeel van een PCP buks is de nauwkeurigheid, bovendien heeft de buks praktisch geen terugslag omdat er geen veer is die hard naar voren beweegt. Een PCP buks is vaak voorzien van een magazijn waardoor u meerdere schoten snel achter elkaar kunt plaatsen. Het enige nadeel van een PCP luchtbuks is de luchtfles, u kunt deze vaak vullen bij de lokale duikwinkel of brandweer. U kunt natuurlijk ook zelf de luchtfles vullen door middel van een duikfles of compressor.

CO2 luchtbuks

De naam zegt al genoeg, deze buks wordt aangedreven door een CO2 patroontje. Een CO2 luchtbuks heeft dezelfde nauwkeurigheid als een PCP luchtbuks maar is vaak wat minder krachtig. Hierdoor is deze beter inzetbaar op kortere afstanden en niet voor langere afstanden (vanaf 50 meter). Een PCP luchtbuks hoef je niet te breken om te laden, hierdoor kan deze luchtbuks ook worden voorzien van een magazijntje. Dat maakt deze buksen preciezer maar ook ideaal om meerdere schoten achter elkaar te plaatsen. Let op: als u te vaak achter elkaar schiet met een CO2 buks kunnen de O-ringetjes bevriezen waardoor deze op termijn kunnen gaan beschadigen.

Op welke afstand wilt u gaan schieten?

Wilt u op korte afstanden gaan schieten (tot 30 meter) dan is een lichte luchtbuks meer dan geschikt voor u! Dit zijn luchtbuksen in de categorie van 7,5 Joule tot 16 Joule. Wilt u op afstanden tot 100 meter of verder schieten? Dan adviseren wij u minimaal een buks van 40 Joule. Het uitdrukken van de kracht van een buks gebeurt vaak in Joule, hierbij is het wel belangrijk om te weten dat harder niet altijd beter is! Een luchtbuks kan een hoog aantal Joule produceren maar hoeft daardoor niet altijd beter en preciezer te schieten. Nederland kent geen begrenzing aan de kracht van een luchtbuks. De kracht van een luchtbuks wordt altijd in de eenheid Joule gemeten. Een luchtbuks Joule staat voor een kinetische energie die ontstaat wanneer een object met een bepaalde massa (M) en snelheid (V) wordt afgeschoten. De energie die hieruit voorkomt is de Joule (J).

Advies over de aankoop van een luchtbuks

Heeft u nog vragen over de aankoop van een buks? Neem dan contact op met een van onze gecertificeerde wapenhandelaren in onze jacht en schietsportwinkel. Onze specialisten in de schietsport kunnen u feilloos van goed advies voorzien. Wilt u eerst de luchtbuks met eigen ogen bekijken? Dat kan natuurlijk ook, in onze schietsportwinkel hebben wij een ruim assortiment aan luchtbuksen. Bij ons krijgt u altijd advies van een echte schutter, we weten dus waar we over praten. Zo koopt u altijd de beste luchtbuks!

Beste luchtbuks merk

Wilt u een luchtbuks kopen? Dan zal het grote aanbod merken en modellen luchtbuksen dat beschikbaar u verbazen. Maar welke keuze is voor u het beste? En hoe weet je of je een kwalitatief goede buks koopt? Om u te helpen bij het kiezen van het beste merk luchtbuks hebben wij een overzicht met de beste luchtbuksmerken met de beste prijs-kwaliteitverhouding voor u verzameld.

Hatsan luchtbuksen

Hatsan, welke luchtbuksschutter kent dit merk nu niet? Hatsan, een welbekende fabrikant uit Turkije maakt al sinds 1976 luchtbuksen en luchtpistolen. Dit merk is een van de grootste spelers op de luchtbuksmarkt geworden. Dit komt dankzij de hoogwaardige kwaliteit buksen welke tegen zeer concurrerende prijzen worden aangeboden. Ook staat Hatsan bekend vanwege de hard schietende buksen. Wanneer men op zoek is naar een degelijke en hard schietende luchtbuks dan komt men al gauw op een Hatsan luchtbuks uit! Meer lezen over Hatsan luchtbuksen? Wij vertellen er u graag meer over op deze pagina.

Gamo luchtbuksen

Het Spaanse Gamo bestaat ruim 60 jaar en levert uitstekende kwaliteit luchtbuksen! Wat Gamo onderscheidt van vele concurrenten is niet alleen de hoogwaardige kwaliteit, als ook het innovatieve design en de zeer scherpe prijzen. Dit Spaanse merk heeft hypermoderne productie faciliteiten wat Gamo instaat stelt om hoogwaardige kwaliteit producten tegen een scherpe prijs te produceren. Dit maakt de Gamo luchtbuks dan ook mateloos populair. Meer lezen over Gamo luchtbuksen? Wij vertellen er u graag meer over op deze pagina.

Weihrauch luchtbuksen

Wanneer u op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardig luchtgeweer dat accuraat schiet, dan is de collectie van het Weihrauch een aanrader. Deze Duitse wapenfabrikant maakt al sinds 1899 luchtbuksen en luchtdrukpistolen. Weihrauch staat voor Duitse degelijkheid. Wanneer u kiest voor een Weihrauch luchtgeweer, dan kiest u voor top kwaliteit. Deze top kwaliteit uit zich in het diep geblauwde staal, het fraaie hout en natuurlijk in de schiet prestaties. Meer lezen over Weihrauch luchtbuksen? Wij vertellen er u graag meer over op deze pagina.

Beste luchtbuks 50 meter

Op zoek naar een goede luchtbuks voor korte afstanden? Dan is een CO2 luchtbuks een aanrader. Doordat CO2 patronen niet heel krachtig zijn, is een CO2 luchtbuks het beste te gebruiken voor kortere afstanden (tot 50 meter), niet voor langere afstanden. Afstanden tot 50 meter vallen onder de categorie ‘lichte’ luchtbuksen. Dit zijn luchtbuksen van 7,5 Joule tot 16 Joule.

Beste luchtbuks 100 meter

Op zoek naar een goede luchtbuks voor langere afstanden? Dan is een PCP luchtbuks een aanrader. Op afstanden van 50 tot 100 meter zijn deze buksen uiterst nauwkeurig. Dit komt doordat een PCP luchtbuks lucht als drijfgas heeft om te schieten en geen veersysteem, hierdoor ervaar je geen terugslag. Voor afstanden tot 100 meter adviseren wij zwaardere luchtbuksen. Denk hierbij aan een minimale buks van 40 Joule.