Toont alle 6 resultaten

Er zijn momenten dat het voor u als schutter moeilijk is om uw geweer de juiste ondersteuning te bieden. Voldoende ondersteuning maakt het schieten een stuk eenvoudiger, omdat u veel stabieler kunt richten en efficiënter te werk kunt gaan. Gebruik daarom een schietstok zodat u uw luchtbuks juist kunt opleggen.


Diverse typen schietstokken

Met een schietstok is het verleden tijd om zonder ondersteuning te schieten. Er zijn 3 soorten schietstokken beschikbaar met elk eigen pluspunten. Ze zijn te verkrijgen in variaties met 1, 2 of 3 benen.

Schietstok met 1 been

Een schietstok met 1 been dient puur als steunpunt voor uw luchtbuks. Het zorgt ervoor dat u uw armen kunt ontspannen, wat leidt tot de focus die u nodig heeft tijdens het plaatsen van een schot. U kunt hierdoor beter richten, want u weet als geen ander dat elk schot telt. Het verschil met de 2- en 3-benige varianten, is dat 1-benige schietstokken niet zoveel balans bieden als de andere soorten. Omdat dit type schietstok minder balans biedt hebben wij dit type niet in ons assortiment opgenomen.

2- en 3-benige schietstokken

Buiten het feit dat deze varianten met meerdere benen wél een goede balans bieden, bieden deze schietstokken ook een uitstekende vorm van ondersteuning. Uw focus wordt verlegd naar een hoger niveau, omdat uw bovenlichaam totaal ontspannen kan zijn. De 3-benige variant is ideaal voor staande posities, omdat deze als een tripod kan worden gebruikt. Een echte aanrader is bijvoorbeeld de Primos Schietstok

Tips voor het gebruik van een schietstok

De meest stabiele variant van een schietstok biedt zowel aan de voorkant als aan de achterkant van uw luchtbuks ondersteuning. Zo ligt uw buks zeer stabiel en stil in de schietstok, op deze manier kunt u het beste een schot plaatsen. Wilt u snel kunnen reageren op een veranderende situatie? Dan kunt u het beste gaan voor een 3-poot oftewel een ''trigger'' schietstok, met een druk op de knop kunt u de hoogte en hoek van de schietstok aanpassen.

Schietstokken kopen bij DB-Schietsport.nl

Heeft u na het bekijken van ons assortiment nog vragen en/of opmerkingen? Contacteer onze klantenservice dan gerust. Zij zijn speciaal voor u bereikbaar als u meer informatie nodig heeft over schietstokken. Uiteraard horen wij ook graag uw ervaringen en eventuele favoriete varianten van de schietstok!