Toont alle 22 resultaten

Luchtpistool

Bent u op zoek naar een luchtpistool? In onze webwinkel vindt u een uitgebreide collectie van bekende merken luchtdrukpistolen. In Nederland mag u legaal een luchtdruk pistool bezitten wanneer u 18 jaar of ouder bent. Na de aankoop van een luchtpistool dient u ons enkel een kopie van een geldig ID bewijs toe te sturen voordat wij het product kunnen versturen. Schiet u liever met een lucht geweer? Dan vindt u die natuurlijk ook op onze website.

-8%

Luchtbuks

Weihrauch HW44

 1.195,00 1.295,00
-27%

Luchtpistool

Reximex RPA

 429,00 575,00
-27%

Luchtbuks

Reximex RP

 429,00 485,00

Hatsan luchtbuksen

Hatsan Velox

 399,00

Artemis luchtbuks

Snowpeak M25

 350,00 395,00

Artemis luchtbuks

Artemis PP750

 295,00

Artemis luchtbuks

Artemis PP800

 199,00
-6%

Gamo luchtbuks

Gamo AF10 4.5mm

Oorspronkelijke prijs was: € 169,00.Huidige prijs is: € 159,00.

Artemis luchtbuks

Artemis CP2

 119,00

Gamo luchtbuks

Gamo P900 IGT 4.5mm

 99,00

Artemis luchtbuks

Snowpeak SP500

 59,95

Wat is een luchtdruk pistool?

Een luchtdruk pistool is een luchtwapen dat werkt door het gebruik van samengeperste lucht om een luchtbuks kogel te verschieten. In tegenstelling tot vuurwapens die kruit als brandstof gebruiken, zijn luchtdrukpistolen relatief stil en produceren ze geen rook of terugslag. Luchtdruk pistolen kunnen worden aangedreven door een veer, gas of perslucht, en zijn verkrijgbaar in verschillende kalibers en stijlen voor verschillende doeleinden, zoals recreatief schieten competitief schieten.

Het gebruik van luchtdruk pistolen is over het algemeen veiliger dan het gebruik van traditionele vuurwapens, maar het is nog steeds belangrijk om verantwoord om te gaan met deze wapens en de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen om letsel te voorkomen.

Wat is het verschil tussen een luchtdrukpistool en een geweer?

Het belangrijkste verschil tussen een luchtpistool en een luchtgeweer is de grootte en het vermogen van het wapen. Een luchtdruk pistool is over het algemeen kleiner en minder krachtig dan een luchtdruk geweer.

Luchtdruk pistolen hebben meestal een kortere loop en zijn ontworpen om met één hand vast te houden, terwijl luchtdruk geweren meestal een langere loop hebben en bedoeld zijn om met beide handen vastgehouden te worden. Het langere bereik en de grotere nauwkeurigheid van een luchtdruk geweer maken het geschikt voor schieten op grotere afstanden.

Bovendien hebben luchtdruk geweren vaak een hogere mondingsnelheid en meer energie dan luchtdruk pistolen, wat betekent dat ze meer schade kunnen aanrichten op een doelwit. Luchtdruk pistolen zijn meestal beperkt tot het schieten op korte afstand op kleine doelen, terwijl luchtdruk geweren meer veelzijdigheid bieden en kunnen worden gebruikt voor verschillende soorten doeleinden; plinking, wedstrijden schieten & schadebestrijding.

Noot!

Het is belangrijk op te merken dat de exacte verschillen tussen een luchtdruk pistool en een luchtdruk geweer afhankelijk zijn van het specifieke model en merk van het wapen. In het algemeen geldt echter dat luchtdruk geweren krachtiger en groter zijn dan luchtdruk pistolen.

Is het geluid van een luchtpistool goed te dempen?

Het geluid van een luchtdruk pistool kan bij een CO2 en PCP pistool goed worden gedempt. Bij een veer of gasram pistool kan het geluid minder goed worden gedempt omdat de veer of gasramveer altijd geluid maken. Dit mechanische geluid is uiteraard niet te verminderen met een demper. Heeft u nog meer vragen over geluidsdemper? Lees dan ons blog; Hoe werkt een geluidsdemper?

Het gebruik van een demper kan het geluidsniveau van een luchtdruk pistool verminderen, maar het geluid zal nog steeds hoorbaar zijn. Een demper werkt door het vertragen van lucht, hoe groter het volume van de demper hoe beter de geluidsreductie zal zijn. Uiteraard moet het ook mogelijk zijn om een demper op uw pistool te plaatsen. Over het algemeen zal een pistool geschikt zijn voor een demper wanneer het pistool voorzien is van ½ UNF schroefdraad.

Zijn luchtdruk pistolen geschikt voor plinking?

Plinking is het schieten op kleine doelen voor recreatieve doeleinden. Dit kan variëren van het schieten op kleipijpjes en kermissterren tot het schieten op papieren doelen. Plinking kan worden beoefend met allerlei soorten luchtdruk wapens, maar luchtdruk pistolen zijn een van de meest populaire keuzes vanwege hun nauwkeurigheid en betaalbaarheid.

Er zijn veel verschillende soorten doelen die u kunt gebruiken voor plinking, afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Enkele populaire keuzes zijn:

  • Kleipijpjes: Dit zijn goedkope en makkelijke doelwitten om op te schieten. Als je op een kleipijpje schiet en deze raakt, dan verkruimeld deze direct.
  • Kermis sterren: deze zijn vergelijkbaar met pijpjes. Deze kermis sterren roepen vaak een nostalgisch gevoel op van de kermis.
  • Papieren doelen: Papieren doelen zijn een goede keuze wanneer men de schietvaardigheden wil verbeteren.
  • Spinners: Spinners zijn kleine metalen doelen die ronddraaien wanneer ze worden geraakt. Dit kan zorgen voor een extra uitdaging en een leuk effect.

A-merken bij DB-Schietsport

U vindt bij DB-Schietsport.nl luchtpistolen van diverse topmerken. Gamo, Crosman en Hatsan zijn maar een paar voorbeelden van A-merken die u in onze collectie tegenkomt. Vooral Gamo is een populair merk voor luchtpistolen. Het zijn een van de krachtigste luchtdrukpistolen. Dit komt onder andere door de geleverde kwaliteit waarbij de modellen stuk voor stuk goed afgewerkt zijn. Doordat de kwaliteit bovengemiddeld is, ontvangt u dus veel waar voor uw geld. Naast de luchtpistolen bieden wij ook alle accessoires die u bij uw pistool nodig kunt hebben. In onze categorie kogels vindt u de benodigde kogeltjes voor uw luchtpistool.

Luchtdruk pistool online kopen

De producten in onze webshop hebben wij in principe altijd op voorraad. Wij kunnen u de producten dus snel leveren, wij versturen pakketten op elke werkdag in de week. U kunt de producten trouwens ook in onze fysieke winkel komen bekijken. Tijdens de openingstijden van de winkel bent u van harte welkom. Heeft u vragen over onze collectie luchtpistolen? Neemt u dan vooral contact met ons op. Wij hebben alle kennis om u te informeren over luchtpistolen. Dankzij onze enorme kennis en passie voor de schietsport kunnen wij u helpen om het perfecte luchtpistool te kiezen. Luchtpistolen zij vrij te koop voor personen van 18 jaar en ouder. Zodra wij een kopie van uw geldige legitimatie hebben ontvangen, nemen wij uw bestelling in behandeling.

Veelgestelde vragen over luchtpistool

We zetten graag een aantal veelgestelde vragen met het antwoord over luchtpistolen voor u op een rij. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan vooral contact met ons op. We helpen u vraag verder.

U heeft geen vergunning nodig voor de aankoop van een luchtpistool. Wel moet u de minimale leeftijd van 18 jaar hebben. Er wordt om een wettelijk geldig identiteitsbewijs gevraagd als u een luchtpistool kopen gaat. Zowel bij een online aankoop als een aankoop in de winkel.

Het is niet toegestaan bij de wet om met een luchtpistool over straat te lopen of deze in bijvoorbeeld de auto te vervoeren, zonder dat deze goed verpakt is. Hij mag namelijk niet gelijk voorhanden zijn om te gebruiken. Uw luchtpistool mag dus niet gespannen of geladen zijn tijdens het vervoer. U kunt het beste een passende koffer voor uw luchtpistool gebruiken om deze te vervoeren.

Bij DB-Schietsport.nl bieden we luchtpistolen van bekende merken zoals Gamo, Hatsan en Umarex. Per model vindt u verder de specificaties van het product.

Afhankelijk van het kaliber van uw luchtpistool, kunt u de juiste kogeltjes direct bestellen. In het assortiment van DB-schietsport vindt u een uitgebreid aanbod, zodat er altijd passende kogeltjes voor uw luchtpistool beschikbaar zijn.