Resultaat 1–24 van de 49 resultaten wordt getoond

PCP buks

U zult de term vast wel een keer voorbij hebben horen komen, een PCP buks! Wat is een PCP luchtbuks precies en hoe werkt hij? En waar kunt u hem allemaal voor gebruiken? We vertellen u graag alles over dit type luchtbuks. Natuurlijk vindt u bij DB-Schietsport een ruim assortiment. Bekijk hieronder gelijk alle mogelijkheden voor een luchtbuks kopen. Onderaan de pagina kunt u alle informatie over PCP luchtbuksen nalezen. Als u vragen heeft, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

FX Airguns

FX Impact M3

 2.150,00 2.220,00

FX Airguns

FX Panthera

 1.850,00 1.950,00
-17%
 1.375,00
-5%
 1.075,00 1.135,00

Wat is een PCP geweer?

Laten we beginnen met een beknopte uitleg over het fenomeen PCP buks. PCP staat voor: Pre Charged Pneumatic, vertaald: pneumatisch voor geladen oftewel voorgeladen (lucht)druk. Deze grote hoeveelheid lucht zorgt ervoor dat u bij PCP geweren niet steeds opnieuw hoeft te knikken. Iets wat bij andere soort buksen wel het geval is. Een PCP buks werkt op luchtdruk die wel kan oplopen tot 300 bar. Dit is een enorme krachtbron die zeker niet onderschat moet worden. U kunt goed op grote afstanden met dit luchtpistool schieten, hij beschikt over voldoende snelheid en grotere kracht.

Aandachtspunten bij uitzoeken PCP geweren

Wanneer u het assortiment pcp luchtbuksen bekijkt, zult u zien dat er vele mogelijkheden zijn voor soorten buksen. Als u voor het eerst een nieuwe pcp luchtbuks gaat kopen of uw huidige model wilt vervangen, is het goed om bij een aantal kenmerken stil te staan. Zo kunt u voor uwzelf bepalen wat u nodig heeft.

 • Hoe sterk moet de perslucht buks zijn?
 • Welk kaliber zoekt u? Voor de schietsport worden zowel grotere kalibers als lagere kalibers aangeboden.
 • Met welke snelheid moet uw buks schieten?
 • Welke cilinderinhoud wenst u?

Krachtige PCP luchtbuksen

De kracht van een buks wordt uitgedrukt in “Joule”. Dit is de impact kracht van de pellet op een voorwerp. De meeste PCP buksen beginnen rond de 40 joule. Om u een beetje inzicht te geven in deze kracht, dit is genoeg om door een houten plank van 2,5cm dik heen te schieten. Kijk dus altijd goed uit als u gaat schieten met een PCP buks - zorg voor een goede kogelvanger en een veilige schietrichting. Maar met 40 joule zijn we er nog niet, gaat u het kaliber vergroten en voor een PCP buks met maximale druk, dan is meer dan 100 joule geen enkel probleem. Overweeg bij de aanschaf voor welk doel u de PCP buks wilt gaan gebruiken en pas uw aankoop hierop aan.

Kaliber van munitie

Het kaliber staat voor de zwaarte van de kogels. Over het algemeen geldt dat hoe groter het kaliber, hoe zwaarder de kogel en hoe groter het oppervlakte om energie af te geven op het object. Als u op zoek bent naar kogels met een destructieve enorme kracht, dan kunt u het beste kiezen voor pellets met een groter kaliber. Wilt u echter precies kunnen schieten met uw geweer, waarbij consistentie in snelheid, energie en stabiliteit belangrijk zijn? Dan is een kogel met een lager kaliber van bijvoorbeeld 5.5 mm voldoende.

Cilinderinhoud van het luchtgeweer

Er zijn producten met verschillende cilinderinhoud verkrijgbaar. Hoe groter de inhoud, hoe meer kogels er geschoten kunnen worden. Het materiaal van de cilinder is trouwens belangrijk. Als u namelijk uw geweer gaat vullen met perslucht, wilt u voorkomen dat er vocht in de cilinder terecht komt. Afhankelijk van het materiaal van de cilinder, kan dit er namelijk voor zorgen dat deze gaat roesten.

Hoe kan ik een PCP luchtbuks vullen?

Er zijn verschillende manieren om een pcp luchtbuks te vullen. U kunt gebruik maken van een compressor, een persluchtfles (een duikfles) of een handpomp.

Een handpomp is normaal gesproken de goedkoopste oplossing, maar het vullen hiermee kost u ook meer energie. Afhankelijk van de grootte van de cilinder van uw PCP buks bent u vaak enkele minuten aan het pompen om de cilinder op druk te brengen. Met een handpomp brengt u ook vocht van de buitenlucht in uw luchtbuks, dit kan ervoor zorgen dat de buks sneller gaat lekken.

Een duikfles is de snelste manier van vullen, een duikfles voorziet uw buks ook altijd van droge lucht. Bovendien kunt u een duikfles ook eenvoudig meenemen naar bijvoorbeeld de schietbaan.

Een compressor is een goede oplossing wanneer u alleen thuis schiet, u bent dan volledig onafhankelijk. Dit type compressor levert tot wel 300 bar aan druk en is eenvoudig aan te sluiten op het lichtnet. De verschillende vulartikelen vindt u natuurlijk in de webshop van DB-Schietsport.nl.

Hoe groot moet de cilinder inhoud van een PCP buks zijn?

Gemiddeld genomen heeft een PCP geweer een cilinder inhoud tussen de 200 en 580 bar. Uiteraard hoe groter de cilinder hoe vaker men kan schieten. De allernieuwste buksen van FX zijn tegenwoordig uitgerust met een power plenum, dit zorgt ervoor dat de buksen nog krachtiger zijn maar minder lucht gebruiken. Dit soort buksen zijn dus zeer efficiënt qua luchtverbruik.

Hoe groter een cilinder is, hoe hoger het gewicht van een buks zal zijn, dit is uiteraard ook een factor om rekening mee te houden. Wanneer u opzoek bent naar een buks die laag in gewicht is, dan kunt het beste kiezen voor een buks met een relatief kleine cilinder bij voorkeur van gemaakt van carbon in plaats van staal. Carbon cilinders zijn uiteraard lager in gewicht en kunnen ook niet gaan roesten zoals bij staal wel het geval is. Over het algemeen zijn buksen met een carbon cilinders wel hoger geprijsd dan een buks welke is voorzien van een stalen cilinder. Zoals we eerder vermeld hebben over de manieren voor het vullen van de pcp buks, het is het wel aan te raden om de buks zo vochtvrij mogelijk te vullen.

Uitvoeringen PCP buks

Van PCP buksen zijn er 1001 uitvoeringen, hieronder een overzicht van de diverse type en modellen:

 • Enkelschots (met of zonder magazijn)
 • Semi automaat
 • Vol automaat

Deze buksen zijn bij ons te verkrijgen in de volgende kalibers:

 • 4.5 mm
 • 5.5 mm
 • 6.35 mm
 • 7.62 mm
 • 9 mm

Nieuwe pcp buks specifiek voor lange afstands schoten

Zoals u ziet kent PCP schieten geen grenzen en is er heel veel mogelijk. Vaak wordt de keuze voor PCP gemaakt, omdat deze door zijn kracht grotere afstanden kan afleggen. Binnen ons assortiment zijn diverse modellen voor lange afstand schieten opgenomen die verder dan 100 meter nog zeer zuiver zijn. Maar ook op de kortere afstand zijn PCP buksen prima te gebruiken, denk hierbij aan de schadebestrijding op bijv. ratten.

De voordelen van PCP buksen

Het voordeel van een PCP buks is dat deze vaak voorzien zijn van een magazijn waar meerdere kogeltjes in kunnen. Bij deze buks hoeft u niet de loop te breken (spannen) om nogmaals te kunnen schieten, maar meestal eenvoudig een grendel te spannen waardoor er nogmaals gevuurd kan worden. Normaal gesproken wordt voor elk schot evenveel lucht gebruikt. Dit scheelt tijd en inspanning waardoor u veel sneller achter elkaar kunt vuren. Bovendien zijn PCP buksen ook beter te dempen qua geluid, u heeft hier namelijk geen geluid van mechanische delen. Een PCP buks is ook de meest nauwkeurige luchtbuks.

Gereguleerde versus ongereguleerde PCP luchtbuksen

Binnen de PCP buksen zijn er ook gereguleerde en ongereguleerde buksen. Dit maakt een wereld van verschil in de prestaties van uw PCP buks. Wat zijn precies de verschillen van deze typen pre charged pneumatic luchtbuksen? Een verschil dat belangrijk is om te weten als u een pcp luchtbuks kopen kopen.

> Een gereguleerde PCP buks geeft het kogeltje bij ieder schot dezelfde hoeveelheid kracht mee. Of er nou 200 bar of 120 bar in de drukbuis zit, het kogeltje komt exact hetzelfde af wat de buks zeer zuiver maakt.

> Een ongereguleerde PCP buks is een heel ander verhaal. Bij 200 bar schiet deze de pellet met veel meer kracht dan wanneer de drukbuis op 120 bar staat. Hierdoor is er geen constant schotbeeld wat op den duur tot frustraties kan leiden. Deze buksen zijn over het algemeen een stuk goedkoper in de aanschaf, alle waar naar zijn geld.

Bekende merken

Als u een pcp buks kopen gaat, wilt u natuurlijk weten dat u voor de hoogste kwaliteit kiest. De beste pcp buks voor uw gebruik vindt u zeker bij DB-Schietsport. Wij bieden namelijk modellen van bekende merken zoals Weihrauch, Hatsan en FX Airguns. Of u nu op zoek bent naar een model met hoge druk voor lange afstand schieten tijdens wedstrijden, of een model om op kortere afstanden mee te schieten, onze schietexperts vertellen u graag meer over de vele voordelen van de diverse modellen.

Accessoires voor PCP luchtbuksen

Er zijn diverse bijbehorende accessoires voor luchtbuksen verkrijgbaar. Een geluiddemper en een richtkijker zijn producten die vaak worden besteld als u een buks kopen gaat.

Geluiddemper

Bij PCP buksen wordt geadviseerd om met een geluiddemper te schieten. Vanwege de enorme druk is de klap (knal) ook enorm wat tot overlast kan leiden. Vele buksen zijn uitgerust met ½ UNF draad waar diverse dempers op gezet kunnen worden. Dempers beginnen vanaf zo`n 50,- euro en de keuze is enorm hierin.

Richtkijkers

Een kenmerk van PCP luchtbuksen is dat dit model luchtdrukwapens ook op verre afstanden kan schieten. Een richtkijker is dan een handig hulpmiddel om te zorgen dat u goed kunt richten, juist op langere afstanden.

PCP luchtbuks set kopen

Er zijn ook vele PCP buksen welke compleet als een set worden aanboden. Een populair voorbeeld hiervan is de Gamo HPA Tactical 5,5 mm. Deze PCP wordt compleet geleverd met richtkijker, bipod, geluidsdemper en pomp. U hoeft hier alleen nog maar kogeltjes bij te doen en u bent klaar om te schieten.

Ook is er de Hatsan BT65 Elite, een zeer gewild model. Deze PCP buks wordt geleverd met een richtkijker, bipod en draagriem. Hierbij zal nog los een pomp en kogeltjes moeten worden besteld en u bent klaar voor veel schietplezier!

Voor advies staat onze winkel voor u klaar

Heeft u vragen over het gebruik van een luchtgeweer of onze producten? U kunt natuurlijk altijd contect opnemen met onze specialisten in jacht en schietsport. Zij vertellen u graag alles wat u moet weten om het juiste wapen voor uw gebruik en passend bij uw wensen uit te zoeken.

Veelgestelde vragen over PCP geweer

Met een krachtige PCP buks kunt u met hoge precisie schieten. U zult eigenlijk geen terugslag ervaren en u kunt meerdere keren snel achter elkaar schieten. U kunt zelf het kaliber en aantal joules kiezen voor de buks, zodat deze aansluit bij uw behoeften. Gaat u bijvoorbeeld op korte afstanden schieten of zoekt u juist een hogere snelheid voor lange afstandsschoten? Het is allemaal mogelijk met een pcp luchtbuks.

Er zijn verschillende manieren om een pcp luchtbuks te vullen. U kunt gebruik maken van een compressor, een persluchtfles (een duikfles) of een handpomp. Een handpomp is normaal gesproken het goedkoopst, maar het vullen hiermee kost u ook meer energie. De verschillende vulartikelen vindt u natuurlijk in de webshop van DB-Schietsport.nl.

Zowel online als in de fysieke winkel van DB-Schietsport kunt u een pcp buks kopen. Wij zorgen ervoor dat u deze snel in huis heeft. Natuurlijk worden onze producten op een discrete manier verzonden. Ook in onze fysieke winkel bent u welkom om de ruime voorraad producten te bekijken.