Toont alle 14 resultaten

Blauwen van wapens

Het blauwen van uw wapen voorkomt corrossie, roest en verlengt de levensduur van uw geweer of pistool. De originele blauwing op metalen delen van uw luchtbuks of vuurwapen kan soms verdwijnen. Slijtage en de inwerking van vocht, vuil en zuren zijn hier de oorzaak van. Om deze metaaldelen opnieuw te blauwen, kunt u gebruik maken van diverse producten die u in onze collectie vindt.


Merken voor het blauwen van een wapen

In onze uitgebreide collectie vindt u producten van de kwaliteitsmerken Klever Ballistol en Birchwood Casey. Over het algemeen bestaat blauwen uit het aanbrengen van een dun laagje blauwsel op het metaal. Het is hierbij belangrijk dat de te behandelen onderdelen goed ontvet zijn en roestvrij zijn. Vervolgens brengt u een dun laagje van het product aan, totdat het oppervlakte een donkere kleur heeft verkregen. U laat het product even inwerken en vervolgens kunt u het product afspoelen. Nadat u het onderdeel goed gewassen heeft, kunt u het product met een neutrale olie bewerken voor extra bescherming. De exacte gebruiksaanwijzing van het gekozen product vindt u natuurlijk in de handleiding bij het product.

Complete kits voor blauwen

Naast een uitgebreide collectie van losse producten, vindt u in onze webshop ook complete kits voor het repareren of blauwen van uw wapen. Hiermee heeft u alles bij de hand om zelf een professioneel resultaat te behalen. Graag zetten we twee sets in de spotlight van onze A-merken. Heeft u vragen over het blauwen van uw wapen? Of over de producten uit onze collectie die u hiervoor nodig hebt? Neemt u gerust contact met ons op. We zitten voor u klaar om u verder te helpen.