Resultaat 1–24 van de 52 resultaten wordt getoond

Montageringen voor richtkijkers

Montageringen voor uw richtkijker. Met een montagesysteem bevestig je eenvoudig een richtkijker op je wapen, geweer of luchtbuks. Voor iedere buisdiameter hebben wij een geschikte montagering. Een goede kwaliteit montage is van essentieel belang voor goede resultaten met uw luchtbuks, daarom kiezen wij alleen voor de beste merken!


Wat is een montagering?

Wilt u een montage ring voor richtkijker kopen? Met een montagering bevestigt u eenvoudig een richtkijker op uw wapen, geweer of luchtbuks. Richtkijker montages zijn optionele accessoires voor richtkijkers om uw richtkijker te monteren op een wapen. Bij ons vindt u een ruime keuze aan montageringen, waarmee u een richtkijker kunt monteren op een weaver rail of picantinny rail. Wij kiezen alleen voor de beste richtkijker montage merken.

Welke montageringen zijn er beschikbaar?

De montage of montagering is er in diverse verschillende maten en hoogtes. Voor iedere buisdiameter hebben wij een geschikte montagering. U vindt bij ons montageringen voor richtkijkers met een 25.4mm, 30mm, 34mm en 35mm buis. Het is belangrijk om een goede kwaliteit montage te kiezen, dit is ten goede van de resultaten van uw luchtbuks. Mocht u twijfelen over welke montage geschikt is voor jouw wapen, neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Richtkijker monteren, hoe doet u dat?

Tijdens de montage zijn er enkele belangrijke punten waar u rekening mee moet houden. Dit is van essentieel belang om zo de juiste schiethouding aan te nemen en uiteindelijk nauwkeurig te kunnen schieten. Voor het monteren van uw richtkijker heeft u een montagering nodig. Deze vindt u natuurlijk direct in onze webshop. Het is belangrijk dat u de richtkijker zo laag mogelijk boven de loop monteert. U kunt de richtkijker wat naar voren of naar achteren schuiven tot u de juiste afstand heeft waarmee u scherp door de kijker kunt zien.

Monteren van de richtkijker

Velen zien het monteren van de richtkijker als een moeilijke bezigheid. We helpen u graag met een helder stappenplan voor het monteren van uw richtkijker.

Stappenplan richtkijker montage

Neem de richtkijker uit de verpakking. Plaats uw luchtgeweer stevig rechtop, gebruik hiervoor een geweersteun. Schroef de kijker van de montage als deze eraan vastzit. Draai de schroeven van de montage voldoende uit en plaats de montage op de weaver rail of picantinny rail bovenop de buks. Draai de schroeven aan zodat u de montage op de rails heen en weer kunt schuiven zonder dat deze loslaat. Plaats de richtkijker tegen de vizierstop en draai de schroeven verder aan totdat alles goed stevig vastzit. Zet de richtkijker op de montage en zorg dat de instelknop boven zit en de tweede instelknop rechts aan de zijkant. Plaats de kapjes op de montage en draai ze licht vast zodat u de kijker nog licht kan schuiven. Tot slot: neem uw geweer van de geweersteun en plaats uw geweer op een zandzak. Kijk door de richtkijker en beoordeel of het beeld loodrecht staat. Als het recht staat draait u de schroeven van de mountkapjes goed vast. Zorg ervoor dat de ruimte tussen montage en mountkapjes aan beide zijden gelijk is. U kunt gaan schieten!