Toont alle 2 resultaten

Side Wheels

Side Wheels zijn te monteren op de zijparallax (SF) van de richtkijker. Hoe groter een side wheel hoe minder kracht men nodig heeft om te draaien. Een groter side wheel geeft ook ruimte om eigen markeringen te plaatsen.


Side Wheel voor richtkijker

Wilt u een Side Wheel voor uw optische kijker kopen? Een Side Wheel biedt een hoge kwaliteit en uitstekende eigenschappen voor de richtkijker. Een sidewheel wordt gebruik voor het nauwkeurig scherpstellen van een kijker op de afstand tot uw doel. Een side wheel wordt meestal over de originele focusknop geschoven. Een perfecte tool om uw richtkijker gemakkelijk parralax in te stellen en te finetunen.

Sidewheel afstellen

Als u op voorhand uw sidewheel heeft geijkt, kunt u de afstanden schatten door scherp te stellen (range finding) en de bijbehorende afstand van uw sidewheel af te lezen. Uw sidewheel ijken doet u door de stand van de sidewheel te markeren wanneer u scherp stelt op een voorwerp dat op een voor u bekende afstand staat (bijv. 5, 10, 12 of 15 meter). Doordat het wiel groter is kunt u voorzichtig draaien waardoor u nauwkeurig het beeld kunt scherpstellen.

Richtkijker afstellen

Op het moment dat u uw richtkijker wilt gaan gebruiken, dient deze wel eerst afgesteld te worden. U moet altijd precies rechtdoor door het oculair kijken. Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig zijn bepaalde richtkijkers zo ontworpen dat zij een speciale parallax afstelling hebben om dit vanaf een bepaalde afstand te corrigeren. Deze afstelling is vaak aan de linkerzijde van de richtkijker te vinden of aan de voorkant van het objectief. Dit heet ook wel het Side Wheel.