Resultaat 1–24 van de 103 resultaten wordt getoond

Luchtgeweer

Wanneer u een luchtgeweer wilt kopen, bent u bij DB-Schietsport aan het juiste adres. Wij bieden een uitgebreid assortiment aan luchtgeweren die u zowel in onze online shop als in de fysieke winkel kunt kopen. Wij bieden in deze categorie zowel luchtdrukwapens met een lange loop als een korte loop. Zo vindt u altijd een passend lucht geweer.

-32%

Luchtbuks

Skout Epoch

 2.495,00 2.975,00
-10%
Oorspronkelijke prijs was: € 2.220,00.Huidige prijs is: € 1.995,00.

FX Airguns

FX Panthera

 1.850,00 1.950,00
-12%
-6%
 1.650,00 1.750,00
-3%
Oorspronkelijke prijs was: € 1.675,00.Huidige prijs is: € 1.625,00.
-22%
Oorspronkelijke prijs was: € 1.799,00.Huidige prijs is: € 1.399,00.

Wat is een luchtgeweer

Een lucht geweer, ook wel luchtdrukgeweer, luchtdrukwapen, luchtbuks of windbuks, is een geweer waarbij de kogel door expansie van een gecomprimeerd gas naar buiten wordt geduwd. Bij een vuurwapen ontstaat de druk door de ontploffing van een lading explosief materiaal, meestal buskruit. Luchtdrukgeweren koopt u eenvoudig bij DB-Schietsport. Een lucht geweer valt onder de wapengroep luchtdruk.

Assortiment lucht geweren

In de collectie luchtgeweren zult u zien dat er veel aanbod en keuze is. Wij bieden meer dan 125 verschillende modellen, zodat er voor ieder budget en ieders wensen een passend lucht geweer te vinden is. Dit varieert van een eenvoudig luchtgeweer voor een zachte prijs of een fantastisch geweer voor de professionele schutter. Zo kan iedere beoefenaar van de schietsport een product in onze webwinkel uitzoeken. Bekijk hier ook ons overzicht voor de beste luchtbuks.

Typen

Wij hebben onze luchtdrukwapens onderverdeeld in twee typen. Een luchtgeweer heeft een lange loop en onderscheid zich daarmee van een luchtpistool welke een korte loop heeft. In ons assortiment vindt u beide typen, zodat u zelf kunt kiezen welk model het beste bij uw gebruik past.

Krachtbron

Bij het type luchtdruk geweer komt u ook verschillen tegen bij de manier waarop het geweer geladen wordt. Het zogenoemde type krachtbron. Zo kunt u kiezen voor bijvoorbeeld een pcp luchtbuks die met perslucht werkt en een een luchtbuks met een knikloop. Bij de kniploop modellen komt u zowel luchtdruk wapens met gasram en met veer tegen. Als u hier vragen over heeft, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Kaliber

Nog een aandachtspunt bij het uitzoeken van een geweer is het kaliber. U zult merken dat luchtgeweren in allerlei soorten kaliber verkrijgbaar. Het kaliber zegt iets over de diameter van de kogel of het projectiel waarmee geschoten wordt. Wij bieden geweren in diverse kalibers, waaronder de meest ganbare 4,5 mm(.177"), 5,5 mm (.22"), 6,35 mm (.25") en 7,62 mm (.30").

Merken

In ons assortiment komt u bekende A-merken voor luchtgeweren tegen zoals Gamo, Hatsan, FX airguns en Weihrauch. Deze merken luchtdrukgeweren hebben de kwaliteit al jaren bewezen in de schietsport wereld. Mocht er onverhoopt toch een technisch probleem ontstaan dan is de onderdelen beschikbaarheid van deze merken goed. Wist u dat DB-schietsport een eigen reparatie afdeling heeft? Eventuele storingen worden dan ook snel opgelost zodat u weer snel van uw lucht wapen kunt genieten.

Kenmerken verschillende modellen

Wanneer u een lucht geweer gaat uitkiezen, zult u zien dat er verschillende krachtbronnen verkrijgbaar zijn. Deze krachtbron heeft invloed op bijvoorbeeld de nauwkeurigheid waarmee u kunt schieten en de terugslag. Het is belangrijk om vooraf helder te hebben waarvoor u een luchtgeweer aanschaft.
* Als u het luchtgeweer voor korte afstanden gaat gebruiken, zult u minder kracht nodig hebben, dan wanneer u op langere afstanden gaat schieten.
* Ook de mondingssnelheid speelt mee bij de afstand die u kunt overbruggen met een schot. De mondingssnelheid vertelt de snelheid van het kogeltje bij het verlaten van de loop. Hoe hoger deze snelheid, hoe groter de te overbruggen afstand.
Bij de kenmerken van de verschillende producten kunt u precies zien waarvoor het lucht geweer geschikt is.

Kogels voor luchtgeweer

Voor uw lucht geweer heeft u natuurlijk ook kogeltjes nodig. Het kaliber geeft aan welke maat kogeltjes uw geweer gebruikt. Het is belangrijk de juiste kogeltjes voor uw luchtgeweer te kopen. Ook de juiste kogeltjes vindt u natuurlijk in de webshop van DB-Schietsport.nl. Wij bieden diverse merken aan, zodat u altijd de juiste kogeltjes kunt vinden.

Lucht geweer online bestellen

Wij verzenden uw bestelling veilig, discreet en snel door heel Nederland en België. Heeft u vragen over een lucht geweer of andere producten uit ons assortiment? Neemt u dan vooral contact met ons op. Ons gediplomeerde personeel staat voor u klaar om u te voorzien van de juiste antwoorden. U kunt trouwens zonder vergunning een lucht geweer aankopen wanneer u 18 jaar of ouder bent. Het enige wat wij nodig hebben is een kopie van een geldig legitimatiebewijs om uw bestelling te kunnen verwerken. In Nederland is een luchtdruk geweer namelijk toegestaan. Als u meer wilt weten onder welke omstandigheden een lucht wapen legaal is in Nederland, verwijzen we u graag naar ons specifieke artikel hierover.