Toont alle 23 resultaten

Nachtkijkers

Op zoek naar een goede nachtkijker voor een goede zichtbaarheid tijdens de schietsport? Een nachtkijker is gemaakt om ook in het donker uw zicht te behouden. Deze kijkers versterken het restlicht van de omgeving, de maan en sterren. In onze webshop vindt u een uitgebreid assortiment met nachtkijkers van diverse generaties.

Nachtzicht

Xeye Thermal TH35

 3.325,00
-34%

Nachtzicht

ATN Mars 4

 2.159,00 3.089,00
-4%
 1.049,00

Nachtzicht

Pard DS35

 895,00 1.030,00

Nachtzicht

Infiray TD50L

 990,00
 425,00 465,00

Generaties nachtkijkers

Er zijn verschillende generaties nachtkijkers. Hoe weet u nu welke nachtkijker te kopen voor uw luchtbuks? Graag vertellen we u alles over nachtkijkers.

> Eerste generatie nachtkijkers

De goedkopere eerste generatie nachtkijkers hebben een matige beeldkwaliteit. De hoge versterking van schaars licht geeft een korrelig en onscherp beeld. Dit is vooral een probleem om objecten op grote afstand onder omstandigheden met weinig restlicht goed te kunnen identificeren.

> Tweede en derde generatie nachtkijkers

Tweede en derde generatie nachtkijkers versterken het restlicht veel meer dan eerste generatie nachtkijkers. Deze richtkijkers hebben een betere beeldkwaliteit door het gebruik van o.a. betere beeldbuizen. Deze richtkijkers zijn zeer gevoelig voor overbelichting waardoor verbranding van het beeldscherm kan ontstaan, men krijgt dan zwarte puntjes in het beeldscherm.

Moderne nachtkijkers gebruiken naast de versterking van omgevingslicht ook een infrarood lamp, deze infrarood lamp zorgt voor kunstmatig licht wat versterkt kan worden. Hierdoor heeft u extra zicht in het donker.

> Warmtebeeld camera's

Er zijn ook richtkijkers die in plaats van restlichtversterking gebruik maken van thermisch infraroodlicht. Zulke richtkijkers worden vaak warmtebeeld richtkijkers genoemd. Alle objecten die warmer zijn dan de omgeving zijn waarneembaar door dergelijke richtkijkers.

> Digitaal nachtzicht

Digitale nachtzicht is 24 uur per dag inzetbaar, dus zowel overdag als in de nacht. Bij digitaal nachtzicht hoeft u niet bang te zijn dat uw richtkijker beschadigd door blootstelling aan teveel licht. Digitaal nachtzicht vervangt tegenwoordig het analoge aanbod nachtzicht volledig. De beeldkwaliteit is haarscherp en prijzen zijn stukken lager dan analoog nachtzicht.

Hoe werkt digitaal nachtzicht?

Digitaal nachtzicht is een technologie die gebruik maakt van beeldversterkingstechnieken om beelden in omstandigheden met weinig licht te verbeteren. In plaats van het versterken van warmtebronnen zoals bij thermische camera's, versterkt digitaal nachtzicht het bestaande licht dat aanwezig is in de omgeving.

Digitaal nachtzicht werkt door het verzamelen van het weinige licht dat aanwezig is in de omgeving en dit licht te versterken met behulp van een beeldsensor, zoals een charge-coupled device (CCD) of een complementary metal-oxide-semiconductor (CMOS). Vervolgens wordt het versterkte signaal weergegeven op een beeldscherm van de nachtkijker.

Geavanceerde technologie

Er zijn verschillende manieren waarop digitaal nachtzicht kan worden verbeterd. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van infraroodverlichting of restlicht van de omgeving. Daarnaast kunnen bepaalde digitale filters worden toegepast om beelden te verbeteren en ruis te verminderen. Kortom, digitaal nachtzicht maakt gebruik van geavanceerde technologieën om het weinige licht in een donkere omgeving te versterken en dit om te zetten in een beter zichtbaar beeld voor de gebruiker.

Wat is het voordeel van digitaal nachtzicht tegenover analoog nachtzicht?

Er zijn verschillende voordelen van digitaal nachtzicht ten opzichte van analoog nachtzicht:

  • Beeldkwaliteit: Digitaal nachtzicht kan een veel hogere beeldkwaliteit leveren dan analoog nachtzicht. Digitale beeldsensoren hebben meer pixels en zijn gevoeliger voor licht dan analoge beeldsensoren, waardoor een hogere resolutie en meer gedetailleerde beelden mogelijk zijn.
  • Flexibiliteit: Digitaal nachtzicht biedt meer flexibiliteit in termen van beeldverwerking en beeldverbetering. Door het gebruik van digitale filters en andere technieken, kan de beeldkwaliteit worden verbeterd en ruis worden verminderd.
  • Veelzijdigheid: Digitale nachtzichtsystemen kunnen gemakkelijk worden geïntegreerd met andere technologieën, zoals beeldverwerkingssystemen, opname- en opslagsystemen, en geavanceerde displays. Dit maakt het mogelijk om digitaal nachtzicht op verschillende manieren te gebruiken, bijvoorbeeld voor beveiliging, militaire toepassingen, en natuurobservatie.
  • Risico: Een analoge kijker heeft risico op verbranding bij blootstelling aan te veel licht, men krijgt dan zwarte puntjes te zien op het beeldscherm. Digitale nachtkijkers hebben dit risico niet.
  • Kosten: Analoge nachtkijkers zijn vaak aanzienlijk hoger geprijsd als digitale nachtkijkers. Dat maakt de keuze vaak niet moeilijker.

Kortom, digitaal nachtzicht biedt verschillende voordelen ten opzichte van analoog nachtzicht, waaronder hogere beeldkwaliteit, meer flexibiliteit, veelzijdigheid en lagere kosten op de lange termijn.

Nachtkijker kopen bij DB-Schietsport

Als u overweegt om een nachtkijker te kopen dan bent u bij DB-Schietsport aan het juiste adres. DB-Schietsport heeft een groot assortiment van nachtkijkers. Deze kunnen in de winkel worden aangeschaft, als ook online worden besteld. Neem contact op met de klantenservice van als u vragen heeft over de aanschaf van nachtkijkers.