Resultaat 1–24 van de 90 resultaten wordt getoond

Luchtbuks

Bent u op zoek naar een luchtbuks? In onze winkel bieden wij een breed assortiment luchtbuksen aan van de beste merken voor scherpe prijzen. Wij bieden voor ieder gebruik de juiste buks. Of u nu een beginnende schutter bent of een geoefende, in ons assortiment vindt verschillende soorten luchtbuksen. Er is een aantal systemen die gebruikt wordt voor een luchtbuks. Zo kunt u kiezen voor een veerbuks, een gasram buks, een PCP buks of een CO2 type. Wij leveren modellen van A-merken zoals Umarex, BSA, Gamo, Hatsan, FX en Weihrauch. Bekijk hier ons uitgebreide assortiment en zoek uw nieuwe model uit!

-9%

Luchtbuks

FX Impact M3

 2.000,00 2.220,00
-9%
-9%
-17%
 1.375,00
-23%

Luchtbuks

Hatsan Factor BP

 1.000,00
-12%
 1.000,00

Wat is een luchtbuks?

De luchtbuks met nitro piston of veer wordt eigenlijk meer gezien als een standaard luchtbuks. Dit is de eerste soort luchtbuks die op de markt verschenen is. Oorspronkelijk maken deze buksen van een zuiger gebruik die door de veer wordt aangedreven. Wanneer u de trekker overhaalt dan wordt er een zuiger losgelaten wanneer de veer de zuiger naar voren zal drukken.

De kogel wordt op die manier als het ware uit de luchtbuks geblazen. Dit is op een gegeven moment verandert. Hier zijn hogere kwaliteit luchtbuksen voor in de plaats gekomen en tegenwoordig worden deze voorzien van een nitro piston - een gascilinder. Dit heeft als voordeel dat de luchtbuks iet zal verzwakken en gecomprimeerd gas brengt minder trilling in de luchtbuks.

Luchtbuks kopen bij DB-Schietsport

Wanneer u een luchtbuks wilt kopen, dan doet u dit natuurlijk bij een betrouwbare specialist. DB-Schietsport is uw schietsport winkel. Bij ons vindt u onder meer een uitgebreid assortiment luchtbuksen. Zo bieden we voor iedereen een passende luchtbuks. U kunt kiezen uit diverse modellen luchtbuksen in verschillende prijsklassen en geschikt voor allerlei doeleinden. Bij de specificaties van de luchtbuksen geven wij aan waarvoor u de buks kunt gebruiken. U kunt in onze wapenwinkel een luchtbuks kopen van bekende merken zoals Gamo, Weihrauch, Hatsan & FX airguns.

Nieuwe luchtbuks kopen: welk soort?

Als u op zoek gaat naar een nieuwe luchtbuks zult u merken dat er verschillende typen verkrijgbaar zijn. En deze verschillende typen luchtbuksen hebben allemaal weer specifieke eigenschappen. Wat de ideale luchtbuks voor u is, hangt af van uw situatie. Waarvoor gaat u de luchtbuks gebruiken? Heeft een krachtige luchtbuks uw voorkeur of bent u een recreatieve schutter en zoekt u een model met nauwelijks terugslag? We zetten graag een aantal veel gebruikte soorten luchtbuksen voor u op een rij. Het belangrijkste onderscheid is de aandrijving - hoe worden de luchtbuks kogels voortgestuwd?

CO2 luchtbuks

Een CO2 buks maakt gebruik van CO2 capsules. Dit heeft als voordeel dat u dit type luchtbuks niet met kracht hoeft te spannen en dat er met weinig geluid wordt geschoten. Ook kunt u vaak, zonder te herladen, meerdere schoten achter elkaar plaatsen. Bovendien maakt een CO2 luchtbuks zeer weinig geluid.

Een CO2 luchtbuks heeft dezelfde nauwkeurigheid als een PCP luchtbuks, maar is vaak wat minder krachtig. Hierdoor is deze beter inzetbaar op kortere afstanden en niet zo geschikt voor langere afstanden (vanaf 25 meter). Een CO2 luchtbuks hoeft u niet te breken om te laden, hierdoor kan deze luchtbuks ook worden voorzien van een magazijntje. Dat maakt deze buksen preciezer, en ook ideaal om meerdere schoten achter elkaar te plaatsen.

Temperatuurverschillen: geef uw geweer de tijd om op temperatuur te komen

Voor diegenen die met een luchtbuks CO2 gaan schieten, is het goed om met een aantal zaken rekening te houden voor dit soort buks.

> Bij temperatuurverschillen buiten, kan de druk dalen van het CO2 patroon.
> Ook bij het snel achter elkaar afvuren van de pellets, zult u merken dat deze steeds minder krachtig worden afgevuurd. Om dit op te lossen, kunt u even wachten tussen de verschillende schoten, zodat het patroon weer op temperatuur komt.

Let op: als u te vaak achter elkaar schiet met een CO2 buks kunnen de O-ringetjes bevriezen waardoor deze op termijn kunnen gaan beschadigen.
Tip! Doe op iedere CO2 patroon een beetje siliconen olie zodat de o-ringen soepel blijven.

PCP buksen

Het type PCP buks wordt ook wel persluchtbuks genoemd. Zoals de naam al aangeeft, werkt dit type met perslucht. Een cilinder wordt met samengeperste lucht gevuld, waardoor u zeer precies op langere afstanden kunt schieten. Dit type buks is praktisch altijd met een magazijn uitgevoerd zodat u meerdere malen achter elkaar kunt schieten. Het geluid van PCP buks is ook goed te dempen met een demper.

Wilt u op grotere afstanden kunnen schieten? Kies dan voor een PCP luchtbuks. Deze wordt aangedreven door perslucht uit de luchttank van de buks. Bij elk schot wordt deze luchttank een fractie van een seconde geopend, zodat het kogeltje uit de loop wordt geduwd. Hierdoor is een PCP luchtbuks zeer geschikt om op afstanden van 50 tot 100 meter mooie groepjes te schieten. Zo kunt u uw schiettechniek verbeteren.

Waarom kiezen voor een PCP geweer

Het voordeel van een PCP buks is de nauwkeurigheid. Bovendien heeft de buks praktisch geen terugslag omdat er geen veer is die hard naar voren beweegt. Een PCP buks is vaak voorzien van een magazijn waardoor u meerdere schoten snel achter elkaar kunt plaatsen. Bij een PCP luchtbuks dient u er altijd voor te zorgen dat deze buks op druk blijft. Men kan een PCP buks op verschillende manieren op druk brengen d.m.v. een pomp, duikfles of compressor. Wanneer u een PCP buks niet gebruikt kunt u deze het beste onder druk en op kamertemperatuur weg leggen.

Knikloop luchtbuks met veer

Van oorsprong gezien worden luchtbuksen op kracht gebracht door een veer, de zogenaamde veerbuks. Dit is dan ook één van de meest bekendste soorten luchtbuks. Een veerbuks is een zelfvoorzienend systeem waardoor deze eenvoudig in gebruik is. Voor deze buks heeft u geen andere luchtbuks accessoires nodig, zoals een luchttank of CO2 patronen. Door middel van het geweer te breken en te sluiten wordt het luchtgeweer gespannen.U plaatst de kogel in het geweer en zet de geknikte loop weer recht.

Schietkracht

De meest krachtige veerbuksen schieten tegenwoordig tot 40 Joule. Afhankelijk van het gewicht van de luchtbuks kogels kunnen hier wel snelheden van 380 meter per seconde worden bereikt! Wilt u in uw achtertuin op doeltjes of blikjes schieten, dan is een dergelijke buks te krachtig. U kunt dan beter kiezen voor een luchtbuks van 7,5 Joule. De meeste luchtpistolen blijven ook onder de 7,5 joule en zijn hier uitermate voor geschikt.

Terugslag

Het enige nadeel van een veerbuks is dat het een relatief harde terugslag heeft (dit geldt alléén bij de zwaardere luchtbuksen). Wilt u een buks zonder terugslag? Kies dan voor een PCP luchtbuks of CO2 luchtbuks.

Oefenen, oefenen, oefenen

Om goed met een knikloop buks te kunnen schieten is het aan te raden veel met de buks te oefenen, zo kunt u uw vaardigheden verbeteren om steeds betere resultaten te bereiken. Er zijn vele buksen te verkrijgen in verschillende uitvoeringen en prijsklassen. Wilt u het beste van beste op het gebied van veerbuksen? Kijk dan eens naar het assortiment van Weihrauch, deze Duitse luchtbuksen leveren ongekende precisie.

Knikloop luchtbuks met gasram

Een knikloop luchtbuks met gasram is onderhoudsvriendelijke luchtbuks en zorgt dat u met behoorlijk wat kracht kunt schieten. Een gasram luchtbuks is over het algemeen zuiverder dan een veerbuks en onderhoudsarm.

Een gasram luchtbuks werkt op dezelfde manier als een veerbuks, maar dan met een gasveer. U heeft dus geen andere middelen nodig. Door het breken van de luchtbuks en deze te sluiten, kunt u de luchtbuks spannen. De veer van een veerbuks kan na vele schoten kromtrekken, waardoor de buks zijn kracht verliest. Dit is bij een gaszuiger nooit het geval. Hierdoor heeft een gasram luchtbuks een langere levensduur dan een veerbuks. Daarnaast levert een gasram luchtbuks ook een zuiverder schotbeeld op, omdat een gasveer minder trillingen produceert.

Beste luchtbuks merken

Wilt u een luchtbuks kopen? Dan zal het grote aanbod merken en modellen luchtbuksen dat beschikbaar u verbazen. Maar welke keuze is voor u het beste? En hoe weet u of u een kwalitatief goede buks koopt? Om u te helpen bij het kiezen van het beste merk hebben wij een overzicht met de beste luchtbuksmerken met de beste prijs-kwaliteitverhouding voor u verzameld.

Hatsan luchtbuksen

Hatsan, welke luchtbuksschutter kent dit merk nu niet? Hatsan, een welbekende fabrikant uit Turkije maakt al sinds 1976 luchtbuksen en luchtpistolen. Dit merk is een van de grootste spelers op de luchtbuksmarkt geworden. Dit komt dankzij de hoogwaardige kwaliteit buksen welke tegen zeer concurrerende prijzen worden aangeboden. Ook staat Hatsan bekend vanwege de hard schietende buksen. Wanneer men op zoek is naar een degelijke en hard schietende luchtbuks dan komt men al gauw op een Hatsan luchtbuks uit! Meer lezen over Hatsan luchtbuksen? Wij vertellen er u graag meer over op deze pagina.

FX Airguns

In een klein stadje in Zweden werd in 1999 FX Airguns opgericht door Fredrik Axelsson. Hij was een liefhebber van luchtbuksen en kon in zijn zoektocht naar de beste luchtbuks niet vinden wat hij zocht. Dus besloot hij om zelf zijn droom luchtbuks te ontwerpen. Ruim 20 jaar later is het merk FX Airguns over de hele wereld bekend en wordt het als marktleider beschouwd. Meer lezen over FX luchtbuksen? Wij vertellen er u graag meer over op deze pagina.

Gamo luchtbuksen

Het Spaanse Gamo bestaat ruim 60 jaar en levert uitstekende kwaliteit luchtbuksen! Wat Gamo onderscheidt van vele concurrenten is niet alleen de hoogwaardige kwaliteit, als ook het innovatieve design en de zeer scherpe prijzen. Dit Spaanse merk heeft hypermoderne productie faciliteiten wat Gamo instaat stelt om hoogwaardige kwaliteit producten tegen een scherpe prijs te produceren. Dit maakt de Gamo luchtbuks dan ook mateloos populair. Meer lezen over Gamo luchtbuksen? Wij vertellen er u graag meer over.

Weihrauch luchtbuksen

Wanneer u op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardig luchtgeweer dat accuraat schiet, dan is de collectie van het Weihrauch een aanrader. Deze Duitse wapenfabrikant maakt al sinds 1899 luchtbuksen en luchtdrukpistolen. Weihrauch staat voor Duitse degelijkheid. Wanneer u kiest voor een Weihrauch luchtgeweer, dan kiest u voor top kwaliteit. Deze top kwaliteit uit zich in het diep geblauwde staal, het fraaie hout en natuurlijk in de schiet prestaties. Meer lezen over Weihrauch luchtbuksen? Natuurlijk vindt u alle informatie op onze website.

Luchtbuks kopen? Hier moet u op letten

Wanneer u een luchtbuks wilt kopen dan moet u op een aantal dingen letten. Er zijn diverse aandrijvingen bij een luchtbuks mogelijk. Wat de beste optie voor u is voor de juiste luchtbuks, dat is afhankelijk van persoonlijke voorkeur en van uw budget voor een luchtbuks. Graat zetten we een aantal punten om bij het uitzoeken rekening mee te houden voor u op een rij.

Let op! Wanneer u een luchtbuks gaat kopen, dan is het wel te adviseren om nooit het luchtgeweer gespannen weg te zetten. Op die manier verliest een luchtbuks sneller kracht - bovendien kan dit ook gevaarlijke situaties opleveren.

Krachtige luchtbuks

Het is belangrijk om u af te vragen waar u de luchtbuks precies voor wilt gebruiken. Het is aan te raden om voor een afstand korter dan 10 meter te kiezen voor een luchtbuks of luchtpistool tot 7,5 joule. Voor deze afstand heeft u niet meer kracht nodig en gaan de objecten waarop u schiet zoals een kogelvanger niet snel kapot. Wanneer u dit doet met een krachtigere buks zult u alles kapot schieten. Ook is de kans aanwezig dat de pellet terug ketst wat gevaarlijke situaties kan opleveren. Wanneer u op langere afstanden gaat schieten in de tuin of op de schietbaan kunt u kiezen voor een krachtigere buks waarmee u het bereik vergroot.

Uiterlijk van de luchtbuks

Uiteraard is het belangrijk om na te denken over de functionele waarde van de luchtbuks, maar het is ook belangrijk om over het uiterlijk van de luchtbuks na te denken. Veel luchtbuksen zijn te verkrijgen in hout, kunststof of gelamineerd hout.

  • Houten kolven hebben over het algemeen de meest klassieke uitstraling
  • Kunststof is zo goed als onderhoudsvrij waarbij hout en gelamineerde uitvoeringen af en toe dan toch in de olie gezet moeten worden om er mooi uit te blijven zien

Weeg dit af bij de keuze die u gaat maken. Natuurlijk kunt u ook op uw gevoel afgaan wat u het mooiste vindt voor een luchtbuks met magazijn, een knikloop luchtgeweer of juist pcp luchtbuksen.

Veiligheidspal

Ook dient u na te denken over de veiligheidspal, iedere luchtbuks is hiervan voorzien. Deze moeten er bij een aantal modellen handmatig worden opgezet. In sommige gevallen gaat dit ook automatisch wanneer de luchtbuks gespannen wordt.

Veiligheid van de soorten buksen

Het is belangrijk dat u altijd rekening houdt met veiligheid. Wanneer de buks geladen en gespannen is dan kunt u deze gebruiken. Voor extra veiligheid zijn alle buksen van een veiligheidspal ("safe") voorzien - wanneer u de luchtbuks vergrendelt en op ''safe'' zet kunt u de trekker niet meer overhalen. Dit kan gevaarlijke situaties voorkomen, maar vertrouw nooit voor de volle 100% op een "safe". Houdt ten alle tijden de loop in een veilige richting en richt nooit op mens of dier.

Een luchtbuks kan voorzien zijn van een automatische "safe". Wanneer u de buks spant schiet deze "safe" er op. U kunt pas vuren als u zelf de "safe" eraf haalt. Wanneer u geen automatische vergrendeling heeft, dan moet u zichzelf altijd aanleren dat u na het spannen van een buks de vergrendeling inschakelt als u nog niet klaar bent om te vuren. Wilt u direct schieten dan hoeft u de vergrendeling niet toe te passen.

Getrokken loop

Er zijn twee delen tijdens het overhalen van de trekker. Ten eerste neemt u de vrije slag weg totdat u weerstand begint te voelen. Vervolgens kunt u de trekker gelijkmatig overhalen waardoor er een schot afgaat. Het lossen van een perfect schot is altijd lastig. Dit heeft vaak te maken met ervaring.

Wanneer u een beginnend schutter bent, en u heeft in het begin moeite met het lossen van succesvolle schoten, dan is dit niets om u zorgen over te maken. Dit leert u na verloop van tijd door te oefenen, zoals eigenlijk met iedere vaardigheid het geval is. Met ervaring zult u uiteindelijk succesvoller worden. Dus niet getreurd, oefening baart kunst!

Vizier van uw luchtbuks

Het laatste om over na te denken is of u gebruik zou willen maken van een keep of korrel, of dat u bij voorkeur op zoek gaat naar een ander vizier. Een keep is het vizier dat het meest dichtbij het oog zit. Deze kunt u zowel in de hoogte als zijwaarts verstellen. Een korrel zit voor op de loop, dit is als het ware een puntje. Hiermee kunt u dan richten. Bij een keep en korrel combinatie ziet u de korrel door de keep. Wilt u verder dan 10 meter schieten? Dan is een richtkijker aan te bevelen.

Wanneer u deze recht en vlak houdt kunt u het doel makkelijker raken. Deze combinatie is dan ook vooral goed voor beginners. Het is altijd belangrijk in overweging te nemen dat schieten met een buks een stuk moeilijker is dan u denkt. De juiste houding is in alle gevallen essentieel bij het raken van het doel.

Hoe werkt het afschieten van een luchtbuks?

Een veel gestelde vraag blijft echter, hoe gaat de kogel nu precies door de loop? De meeste kogels komen in de vorm van een diabolo. De achterkant heeft vaak de vorm van een trechter of rokje. Deze wordt door de hoge luchtdruk in schroefvormige groeven aan de binnenkant van de loop gedrukt. Dit noemt men ook wel ‘’de getrokken loop’’. De kogel sluit de loop hiermee af. Hiermee kan de draaibeweging van de velden en groeven worden overgebracht op de kogel. Wanneer de kogel de loop wordt ‘’afgeschoten’’ dan draait deze om de lengteas. Dit betekent dat de kogelbaan de richting van de loop vast blijft houden. Bij een luchtbuks die geen getrokken loop heeft zal een kogel na het verlaten van een loop direct kantelen en hierdoor wijkt hij af van de ideale kogelbaan. Dat is uiteraard allesbehalve optimaal.

Andere accessoires voor uw luchtdrukgeweer

Bij uw luchtdrukwapen kunt u natuurlijk allerlei accessoires aanschaffen. We zetten graag een aantal accessoires die speciaal bedoeld zijn voor uw buks op een rij.

Geluidsdemper online kopen

Het kan zijn dat het geluid dat een geweer maakt als deze afgeschoten wordt, erg hard is. Dit kan niet alleen u, maar ook bijvoorbeeld dieren aan het schrikken maken. U kunt er daarom voor kiezen om een geluidsdemper op uw luchtbuks te monteren. Het geluid van de knal wordt gedempt en u zult alleen een zachte ´blop´ horen. Bekijk hier ons uitgebreide assortiment dempers. U kunt uw gehoor ook beschermen door gebruik te maken van gehoorbescherming. Hiermee kunt u mogelijke gehoorschade voorkomen. Natuurlijk vindt u ook gehoor- en oogbescherming tegen een aantrekkelijke prijs in onze webshop.

Kogelvangers

Wanneer u op doelen schiet, kunt u gebruik maken van kogelvangers, deze kunnen door middel van een bakje gemakkelijk worden geleegd. Deze werken vooral goed wanneer u een klein laagje zand in het opvangbakje legt. Dan springen de kogels er iets minder makkelijk uit. U kunt ook gebruik maken van kogels die gemaakt zijn van koper, zink of messing. Deze zijn minder vervuilend voor het milieu. De kogels die gebruikt zijn kunt gewoon weggooien bij het restafval, deze kogels kunnen namelijk worden verwerkt.

Richtkijkers voor luchtdrukwapens

Wilt u uw doel dichterbij halen? U kunt kiezen voor een losse richtkijker. Een richtkijker is een beetje met een verrekijker te vergelijken. Er zijn diverse richtkijkers met veel verschillende sterktes en zoom mogelijkheden. De keuze voor een richter voor een buks is afhankelijk van hoe de buks wilt gebruiken. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met verschillende afstanden. Gaat u een buks kopen voor de korte afstanden of voor de lange afstanden? Daarnaast heeft het ook grotendeels met persoonlijke voorkeur te maken. Natuurlijk vindt u in ons assortiment een brede keuze, zodat er altijd een passende kijker voor uw wapen te vinden is.

Advies over de aankoop van een buks

Heeft u nog vragen over de aankoop van een buks? Neem dan contact op met een van onze gecertificeerde wapenhandelaren in onze winkel. Onze specialisten in de schietsport kunnen u feilloos van goed advies voorzien. Wilt u eerst de luchtbuks met eigen ogen bekijken? Dat kan natuurlijk ook, in onze schietsportwinkel hebben wij een ruim assortiment aan luchtbuksen. Bij ons krijgt u altijd advies van een echte schutter, we weten dus waar we over praten. Zo koopt u altijd de beste luchtbuks!

Ontdek hier ook alles over de beste luchtbuks voor elke situatie.

Reparaties in onze luchtbuks winkel

Wist u trouwens al dat wij in onze luchtbukswinkel ¡ook een eigen reparatie afdeling voor luchtbuksen hebben? Wilt u uw luchtbuks laten repareren of heeft u problemen met uw luchtwapen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder!

Veelgestelde vragen over luchtbuksen

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over luchtbuksen. We zetten daarom graag een aantal vragen mét antwoord voor u op een rij. Staat uw vraag er niet tussen? Of zijn er nog onduidelijkheden? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag met het uitzoeken van het juiste model voor uw gebruik.

Wanneer u zoek bent naar een buks kunt u kiezen uit diverse systemen. U kunt kiezen uit een CO2 buks, een veerbuks, PCP buks, en een gasram buks.

Voor het kopen van een buks is geen vergunning nodig. Wanneer u in Nederland een buks wilt kopen dan moet u wel minimaal 18 jaar of ouder zijn. Wanneer u een buks gaat kopen zowel online als fysiek in de winkel, zal u om een legitimatie gevraagd worden.

Een richtkijker is een handig hulpmiddel voor buksen om dichterbij te halen wat u met het blote oog moeilijk kan zien. Een richtkijker is speciaal bedoeld om het doel dichterbij halen en scherp stellen, op verschillende afstanden. Er zijn verschillende modellen richtkijkers verkrijgbaar. Vaak worden richtkijkers gebruikt op afstanden verder dan 10 meter. Twijfelt u welke richtkijker of montage de juiste is voor uw toepassing? Neem dan contact op met onze specialisten zij helpen u graag. Richtkijkers zijn trouwens niet alleen een handig hulpmiddel voor beginnende schutters, ook geoefende shutters zullen hier veel profijt van hebben.

 

Op zoek naar een goede luchtbuks voor langere afstanden? Dan is een PCP luchtbuks een aanrader. Op afstanden van 50 tot 100 meter zijn deze buksen uiterst nauwkeurig. Dit komt doordat een PCP luchtbuks perslucht als aandrijving gebruikt en geen veersysteem. Hierdoor ervaart u geen terugslag. Voor afstanden tot 100 meter adviseren wij zwaardere luchtbuksen. Denk hierbij aan een minimale buks van 40 Joule.

Het beste type luchtbuks voor afstanden tot 50 meter is een gasram luchtbuks. Gasram luchtbuksen zijn over het algemeen zeer zuivere luchtbuksen welke afstanden kunnen overbruggen tot maximaal 50 meter. Een gasram luchtbuks produceert zeer weinig trillingen wat een zuiver schotbeeld oplevert. Gasram luchtbuksen leveren over het algemeen tussen de 24 joule & 45 joule aan kracht. Uiteraard zijn Weihrauch veerbuksen ook zeer geschikt voor afstanden tot 50 meter. Deze buksen zijn zeer netjes afgewerkt en zeer zuiver.

Om te bepalen welke buks het beste bij uw gebruik aansluit, is het verstandig om te kijken op welke afstand u wilt gaan schieten.

  • Wilt u op korte afstanden gaan schieten tot 30 meter? Dan is een lichte luchtdrukbuks meer dan geschikt voor u! Dit zijn luchtdrukbuksen in de categorie van 7,5 Joule tot 24 Joule.
  • Wilt u op afstanden tot 100 meter of verder schieten? Dan adviseren wij u minimaal een buks van 40 Joule.

Velen vragen zich af hoeveel Joule het beste is voor een buks. U moet zich de vraag stellen: ‘’Hoe wil ik de luchtbuks gebruiken?’’ Voor korte afstanden heeft u aan 16 of 24 Joule vaak genoeg. Wanneer u op afstanden tussen de 30 of 100 meter gaat schieten, dan zult u rond de 40 Joule nodig hebben. Wanneer u nog verder gaat, dan zult u naar andere buksen boven de 40 Joule moeten kijken.

 

Een luchtbuks is kortgezegd een geweer waarbij gecomprimeerde lucht de kogel uit de buks drijft. Een buks wordt ook wel een luchtgeweer genoemd. Er zijn meerdere systemen mogelijk die zorgen dat een kogel met genoeg snelheid naar buiten wordt gedreven.

Wanneer u een luchtbuks vervoert dan moet deze goed verpakt zijn en niet direct opgepakt kunnen worden voor gebruik wanneer u een buks vervoert. Dit kan in een luchtbuks foudraal. U dient deze te vervoeren in de kofferbak van de auto, is dit niet mogelijk dan kunt u hem plaatsen op de achterbank. De buks mag nooit gespannen of geladen zijn wanneer u deze gaat vervoeren. De buks kunt u het beste in een passende geweerkoffer van A naar B brengen, dit voorkomt beschadigingen. Als extra beveiliging kunt u deze koffer meestal met een slot afsluiten.