Resultaat 1–24 van de 31 resultaten wordt getoond

Geluiddempers

Zoals het woord al zegt, dient een geluiddemper om het geluid tijdens het afvuren van een luchtbuks te dempen. Een geluiddemper wordt op het einde van de loop gemonteerd. Monteren van een demper is een eenvoudige handeling d.m.v. schroefdraad op de loop en demper In ons assortiment vindt u een uitgebreide collectie met geluiddempers voor verschillende luchtbuksen. Bekijk de verschillende modellen en zoek het juiste type uit voor uw luchtbuks.

-10%
Oorspronkelijke prijs was: € 99,95.Huidige prijs is: € 89,95.

Waarvoor dient een demper?

Zoals gezegd dient een geluiddemper om het geluid van uw luchtbuks te verminderen. Anders dan misschien gedacht wordt, kan een demper het geluid niet geheel onderdrukken. Naast het geluid van een schot moet u ook rekening houden met mechanische geluiden zoals bijvoorbeeld de werking van een veer. Vooral bij geweren met een veer of gasram aandrijving is de werking van een demper minder goed te merken. De mechanische geluiden kunnen namelijk niet gedempt worden. In combinatie met een CO2 of perslucht geweer werkt een demper over het algemeen zeer goed.

Hoe werkt een geluiddemper?

Een geluidsdemper bestaat uit een cilinder. Deze bevat een intern mechanisme dat de druk/lucht welke vrijkomt bij het afvuren van een buks vertraagt. Deze druk wordt namelijk eerst opgevangen in holle kamers of tijdelijk omgeleid. Hierdoor komt de druk niet in één keer vrij. Een geluiddemper zorgt er dus voor dat de knal die wordt veroorzaakt door de druk stiller klinkt. Zo verstoort de knal de omgeving minder.

Uitgebreide collectie geluidsdempers

In onze uitgebreide collectie geluidsdempers vindt u dempers in verschillende maten en geschikt voor diverse soorten luchtbuksen. Als u er niet uitkomt welke demper u nodig heeft, of als u vragen heeft over een product, neemt u gerust contact met ons op. Ons team van specialisten staat u graag te woord om u verder te helpen. U kunt ook altijd een bezoek brengen aan onze fysieke winkel in het zuiden van het land. Op dinsdag en donderdag bent u daar van harte welkom.

Noot! Of geluidsdempers zijn toegestaan, verschilt per land. Het is dus aan te raden om de regelgeving hierover vooraf na te gaan.

Ben je op zoek naar een nieuwe luchtbuks? Ontdek dan hier de beste luchtbuks per prijscategorie!