Toont alle 14 resultaten

Picatinny rails & Weaver rails kopen

Als u accessoires zoals een richtkijker of een nachtkijker op uw luchtgeweer wilt bevestigen, kunt u hiervoor een montagerail voor nodig hebben. Bekende merken zijn de Weaver rails en Picatinny rails. Mogelijk heeft u al een richtkijker en de montagerails, maar wilt u deze vervangen of uitbreiden. Of misschien is het de eerste keer dat u een Weaver of Picatinny rails gaat monteren voor uw accessoires. Voor elke situatie vindt u in de webshop van DB-Schietsport een uitgebreid assortiment kwalitatieve montage rails.


Montagerails voor luchtgeweer

Als u een extra accessoire zoals een richtkijker, een laser of zaklamp hebt, wilt u deze natuurlijk op de juiste manier op uw luchtwapen monteren. U zult verschillende soorten montages tegenkomen voor luchtwapens. Een montagerails is bedoeld om een montagering op te bevestigen of een ander accessoire.

Maten en modellen montagerails

Afhankelijk van uw wapen zijn er verschillende soorten montagerails verkrijgbaar. U zult maten in mm tegenkomen en diverse merken. Bij DB-Schietsporten bieden we u de A-merken Weaver rails en Picatinny rails. Deze zorgen ervoor dat uw accessoire stevig op uw wapen vastzit. Zo kunt u erop vertrouwen dat uw accessoire goed vast zit, stabiel zit en niet gaat schuiven of wiebelen. Naast een Weaver rails en Picatinny rails kunt u ook kiezen voor snelmontage ringen, de zogenoemde quick release ringen. Hiermee kunt u bijvoorbeeld een richtkijker snel monteren en wisselen tussen kijkers.

Verschil Weaver rails en Picatinny rails

Voor een luchtgeweer kunt u kiezen uit zowel een Weaver rails als een Picatinny rails. Wat is nu het verschil tussen beide? Eigenlijk is het enige verschil de grootte en de vorm van de sleuven. Een Picatinny rails heeft sleuven met een vierkante bodem. Een Weaver rails daarentegen heeft ronde sleuven. Accessoires voor een Weaver rail passen ook op een Picatinny rail, maar omgekeerd is een accessoire voor een Picatinny rail niet geschikt voor een Weaver rail zonder aangepaste vierkante bodems. Het is dus aan te raden om goed na te gaan welk type rails u nodig heeft voor uw luchtgeweer.

Weet u al precies welke Weaver rails of Picatinny rails u nodig heeft voor uw luchtgeweer? Dan bent u bij ons aan het juiste adres om direct het product in onze webshop aan te kopen. Als u er nog niet uit bent, staan onze experts altijd voor u klaar om u van onafhankelijk advies te voorzien. Dit kan bijvoorbeeld via de mail of telefonisch.