Resultaat 1–24 van de 39 resultaten wordt getoond

Hawke richtkijkers

Hawke richtkijkers behoren tot de top van de richtkijkers onder sportschutters en jagers. Hawke Optics is ruimschoots 15 jaar actief in de wereld van optiek en is in deze relatief korte periode uitgegroeid tot marktleider. Hawke levert kijkers voor verschillende toepassingen in verschillende kwaliteiten voor uw lucht wapens. Graag zetten we de verschillende soorten Hawke Optics kijkers voor u op een rij. Natuurlijk vindt u deze producten in de webshop bij DB-Schietsport.nl


Typen Hawke richtkijkers

Richtkijkers van het merk Hawke Optics zijn in verschillende lijnen onderverdeeld. Hierbinnen vindt u allerlei producten. We lichten graag enkele populaire lijnen uit met een zeer goede prijs kwaliteit verhouding.

Hawke Vantage

Soms wordt eenvoud onderschat. De Hawke Vantage richtkijkers zijn kijkers zonder toeters en bellen, echter leveren deze kijkers uitstekende prestaties! Hawke Vantage richtkijkers kunnen tegen een flinke terugslag, ook van zwaardere veerbuksen. U kunt een richtkijker kopen `met parallax` of `zonder parallax`. Simpel uitgelegd is Parallax de scherpstelling op afstand. Koopt u een Hawke Vantage richtkijker zonder parallax, dan is de scherpstelling op een punt gefixeerd. Wilt u op veel verschillende afstanden schieten? Dan is scherpstelling op verschillende afstanden toch aan te bevelen – u kunt dan het beste een richtkijker nemen met Parallax (OA).

Verlicht dradenkruis?

Daarnaast heeft u natuurlijk ook nog de keuze of u de Hawke Vantage richtkijker met of zonder verlicht dradenkruis (mil dot) neemt. Een verlicht dradenkruis biedt voornamelijk voordeel als u buiten in de schemer schiet. Ook kan een verlicht dradenkruis uitkomst bieden voor mensen met slechter oogzicht; dankzij de verlichting kunt u sommige gevallen het kruis beter zien.

hawke richtkijker

Sidewinder

De Hawke sidewinder geldt als het topmodel van Hawke voor de serieuze luchtbuks schutter. De Sidewinder heeft een 30mm buis en fully-coated lenzen. Deze coating op de lenzen zorgt ervoor dat u een zo hoog mogelijke lichttransmissie heeft. Normaal gesproken gaat er een paar procent licht verloren door elke lens. Wanneer de lenzen goed worden gecoat, wordt dit licht verlies beperkt. Deze sidewinder serie is voorzien van het Hawke halve mildot kruis, oftewel een zeer fijn en uitgebreid dradenkruis. De parallax afstelling is geplaatst aan de zijkant (sidefocus), dit maakt snelle en precieze afstelling van de parallax mogelijk.
hawke richtkijker

Airmax compact

Hawke Airmax compact zijn zoals de naam al zegt zeer compact! Deze compacte en kraakheldere richtkijkers zijn al leverbaar vanaf een lengte onder de 30cm. Dit maakt deze serie zeer interessant voor Bullpup PCP geweren of voor elke andere luchtbuks waar een compacte richtkijker gewenst is. Ondanks de korte bouw heeft u toch scherp beeld op grotere afstanden. De maximale vergroting in deze range is 24x. De Hawke Airmax range heeft ook sidefocus voor de parallax afstelling.
hawke richtkijker

Montage

De keuze van de montage van de richtkijker is van twee zaken afhankelijk: de grootte van uw `objectief` en de diameter van de ´buis´.

Objectief

Met het objectief wordt de grootste lens van uw richtkijker bedoeld. Over het algemeen neemt u een Medium montage hoogte bij kijkers met een objectief tot 44mm. Is het objectief groter dan 44mm, dus bijvoorbeeld 50mm of 56mm? Dan kiest u een High montage.

Buisdiameter

Betreft de buisdiameter zijn er twee mogelijkheden; 1 inch (25,4mm) of 30mm. Bent u bijvoorbeeld geïnteresseerd in de Hawke Vantage 3-9x40AO? Dit betreft een kijker met 1 inch buisdiameter en een objectief grootte van 40mm. Dan is de Hawke mounts 1’’ medium een goede montage.

DB-Schietsport voor al uw vragen

Twijfelt u na het lezen van dit artikel nog over welke kijker van Hawke Optics het beste geschikt is voor uw toepassing? Of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met onze schietsport specialisten. Wij delen graag onze ervaring met u per mail, telefoon of in de winkel.

Meer technische informatie

Wilt u meer informatie over technische begrippen betreffende richtkijkers? Kijk dan eens op onze algemene informatie pagina over richtkijkers, hier worden vele technische begrippen duidelijk uitgelegd.

Producten zelf komen bekijken

In de schietsport winkel kunt u natuurlijk ook verschillende modellen vergelijken en beoordelen op de kwaliteit. Hawke Optics staat garant voor kwaliteit en haarscherp beeld, niet voor niets geeft Hawke 10 jaar garantie op al hun modellen!

Mildot kijker van ander merk

Bent u op zoek naar een kijker / optiek van een ander merk dan Hawke Optics? Bekijk dan vooral onze gehele aanbod! Of ga direct naar een overzicht van de beste luchtbuks per prijsklasse.

Veelgestelde vragen over een richtkijker van Hawke Optics

Hawke richtkijkers bieden een geweldige prijs-kwaliteit verhouding. De kijkers zijn aantrekkelijk geprijsd en gemaakt van duurzame materialen. Deze richtkijkers zijn betrouwbaar. Ook biedt dit merk een ruime keuzen in verschillende richtkijkers.

U kunt een Hawke richtkijker op zowel een luchtbuks plaatsen, als op luchtpistolen en luchtgeweren.

U heeft een montagering nodig om uw Hawke richtkijker op uw luchtgeweer te monteren. In het assortiment van DB-Schietspot.nl vindt u ook montageringen van het merk Hawke, zodat u zeker weet dat de montagering en de richtkijker samengaan. U moet de Hawke richtkijker zo laag mogelijk op de bovenkant van de loop monteren. Vervolgens kunt u de richtkijker afstellen.

Het is belangrijk dat u de Hawke richtkijker op de juiste afstand tot u oog monteert. Zo geniet u van een beeld dat zo groot is als de lens van de richtkijker. Als u de Hawke richtkijker gemonteerd heeft, kunt u hem scherp stellen.

Er zijn verschillende dradenkruizen verkrijgbaar voor een richtkijker. Hawke biedt onder meer richtkijkers met een verlicht dradenkruis. Andere opties voor dradenkruizen voor richtkijkers zijn onder meer het Mil Dot dradenkruis en de Circle Dot. Het is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en uw schietdoelen om te kunnen aangeven welk dradenkruis het best passend is. Als u hier vragen over heeft, kunt altijd contact opnemen met DB-Schietsport.