Resultaat 1–24 van de 57 resultaten wordt getoond

Hawke richtkijkers

Hawke richtkijkers behoren tot de top van de richtkijkers onder sportschutters en jagers. Hawke is 15 jaar actief in de wereld van optiek en is in deze relatief korte periode uitgegroeid tot marktleider. Hawke levert kijkers voor verschillende toepassingen in verschillende kwaliteiten voor uw lucht wapens. Graag zetten we de verschillende soorten Hawke richtkijkers voor u op een rij. Natuurlijk vindt u deze in de webshop bij DB-Schietsport.nl

-7%
 899,00  839,00
-11%
 535,00  475,00

Vantage richtkijkers

Soms wordt eenvoud onderschat. De Hawke Vantage richtkijkers zijn kijkers zonder toeters en bellen, echter leveren deze richtkijkers uitstekende prestaties! Vantage richtkijkers kunnen tegen een flinke terugslag, ook van zwaardere veerbuksen. U kunt een richtkijker kopen `met paralla` of `zonder parallax`. Simpel uitgelegd is Parallax de scherpstelling op afstand. Koopt u een Hawke richtkijker zonder parallax, dan is de scherpstelling op een punt gefixeerd. Wilt u op veel verschillende afstanden schieten? Dan is scherpstelling op verschillende afstanden toch aan te bevelen – u kunt dan het beste een richtkijker nemen met Parallax (OA). Daarnaast heeft u natuurlijk ook nog de keuze of u de Hawke Vantage richtkijker met of zonder verlicht dradenkruis neemt. Een verlicht dradenkruis biedt voornamelijk voordeel als u buiten in de schemer schiet. Ook kan een verlicht dradenkruis uitkomst bieden voor mensen met slechter oogzicht; dankzij de verlichting kunt u sommige gevallen het kruis beter zien.

Sidewinder richtkijkers

De Hawke sidewinder geldt als het topmodel van Hawke voor de serieuze luchtbuks schutter. De Sidewinder heeft een 30mm buis en fully-coated lenzen. Deze coating op de lenzen zorgt ervoor dat u een zo hoog mogelijke lichttransmissie heeft. Normaal gesproken gaat er een paar procent licht verloren door elke lens. Wanneer de lenzen goed worden gecoat, wordt dit licht verlies beperkt. Deze sidewinder serie is voorzien van het Hawke halve mildot kruis, oftewel een zeer fijn en uitgebreid dradenkruis. De parallax afstelling is geplaatst aan de zijkant (sidefocus), dit maakt snelle en precieze afstelling van de parallax mogelijk.

Airmax compact richtkijkers

Hawke Airmax compact richtkijkers zijn zoals de naam al zegt zeer compact! Deze compacte en kraakheldere richtkijkers zijn al leverbaar vanaf een lengte onder de 30cm. Dit maakt deze serie zeer interessant voor Bullpup PCP geweren of voor elke andere luchtbuks waar een compacte richtkijker gewenst is. Ondanks de korte bouw heeft u toch scherp beeld op grotere afstanden. De maximale vergroting in deze range is 24x. De Hawke Airmax range heeft ook sidefocus voor de parallax afstelling.

Montage van Hawke richtkijkers

De keuze van de montage van de richtkijker is van twee zaken afhankelijk: de grootte van uw `objectief` en de diameter van de ´buis´.
  • Met het objectief wordt de grootste lens van uw richtkijker bedoeld. Over het algemeen neemt u een Medium montage hoogte bij kijkers met een objectief tot 44mm. Is het objectief groter dan 44mm, dus bijvoorbeeld 50mm of 56mm? Dan kiest u een High montage.
  • Betreft de buisdiameter zijn er twee mogelijkheden; 1 inch (25,4mm) of 30mm. Bent u bijvoorbeeld geïnteresseerd in de Hawke Vantage 3-9x40AO? Dit betreft een richtkijker met 1 inch buisdiameter en een objectief grootte van 40mm. Dan is de Hawke mounts 1’’ medium een goede montage.

DB-Schietsport voor al uw vragen

Twijfelt u na het lezen van dit artikel nog over welke Hawke richtkijker het beste geschikt is voor uw toepassing? Of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met onze schietsport specialisten. Wij delen graag onze ervaring met u per mail, telefoon of in de winkel. Wilt u meer informatie over technische begrippen betreffende richtkijkers? Kijk dan eens op onze algemene informatie pagina over richtkijkers, hier worden vele technische begrippen duidelijk uitgelegd. In de schietsport winkel kunt u natuurlijk ook verschillende modellen vergelijken en beoordelen op de kwaliteit. Hawke staat garant voor kwaliteit en haarscherp beeld, niet voor niets geeft Hawke 10 jaar garantie op al hun modellen!