Het onderhouden van een PCP-buks is belangrijk om optimale prestaties te behouden en de levensduur van de buks te verlengen. Graag delen we enkele belangrijke stappen voor het onderhoud van een PCP buks.

Aandachtspunten voor onderhoud PCP buks

> Reiniging van de loop

Regelmatige reiniging van de loop is essentieel om ophoping van vuil en loodresten te voorkomen. Gebruik een loopreinigingsset specifiek ontworpen voor luchtbuksen en volg de instructies van de fabrikant. Gebruik geen oplosmiddelen die schadelijk kunnen zijn voor de afdichtingen of de loop van de buks.

> Smeren van de afdichtingen

Het smeren van de afdichtingen is belangrijk om een goede afdichting te behouden en lekkage te voorkomen. Gebruik een smeermiddel dat geschikt is voor luchtbuksafdichtingen en volg de aanbevelingen van de fabrikant. Overmatig gebruik van smeermiddelen moet worden vermeden, omdat dit ophoping van vuil kan veroorzaken.

> Controle van de persluchtcilinder

Controleer regelmatig de persluchtcilinder op eventuele beschadigingen, lekkages of corrosie. Zorg ervoor dat de aansluitingen en ventielen goed werken. Indien nodig kunnen afdichtingen of O-ringen worden vervangen. Houd ook de druk in de cilinder in de gaten en vul deze bij wanneer dat nodig is.

> Controle van de drukregelaar (indien aanwezig)

Als u een gereguleerde PCP-buks hebt, controleer dan regelmatig de werking van de drukregelaar. Zorg ervoor dat deze goed afgesteld is en dat de drukconsistentie behouden blijft. Raadpleeg de handleiding van de buks voor specifieke onderhoudsinstructies met betrekking tot de drukregelaar.

> Algemene inspectie

Voer regelmatig een algemene inspectie uit van de buks. Controleer de montages, schroeven en bevestigingen om er zeker van te zijn dat alles stevig vastzit. Controleer ook het vizier, de trekker en andere bedieningselementen om er zeker van te zijn dat ze goed werken en geen slijtage vertonen. Bewaar bij voorkeur de buks in een foudraal of kamer op kamertemperatuur.

Heeft u vragen over het onderhoud van uw PCP buks? Neemt u gerust contact met ons op. Wij staan u graag bij met advies en tips.

Bekijk onze PCP buksen

-25%
Oorspronkelijke prijs was: € 1.195,00.Huidige prijs is: € 895,00.
-3%
Oorspronkelijke prijs was: € 1.675,00.Huidige prijs is: € 1.625,00.
-32%

Luchtbuks

Skout Epoch

 2.495,00 2.975,00