Messen

Bij DB-Schietsport hebben we diverse soorten messen, van zakmessen, vouwmessen, en outdoormessen. Bekijk ons aanbod.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Zakmes online kopen

Waar koop ik een zakmes? DB-Schietsport biedt een groot assortiment aan messen, van zakmessen tot vaste messen. Onder andere jachtmessen en survival messen. Een zakmes is het perfecte accessoire voor iedere outdoor liefhebber. Zakmessen kunnen beschikken over één enkele functie, maar er bestaan ook multitool zakmessen met wel 30 functies. Daarnaast zijn ze opvouwbaar en dus gemakkelijk mee te nemen. in ons assortiment zakmessen van de verschillende merken als Buck, Linerlock en Kershaw. Onze zakmessen zijn legaal in Nederland en kunt u online bestellen. Liever advies welk zakmes voor u geschikt is? Wij helpen u graag!

Is een zakmes legaal in Nederland

Is een zakmes verboden? Mag u een zakmes dragen? Als het een opvouwbaar mes is met maar 1 snijkant en deze uitgevouwen niet langer is dan 28 cm, is het toegestaan. Stiletto’s, vlindermessen en valmessen zijn geen zakmessen en daarom dus ook verboden. Voor de aanschaf van messen moet u minimaal 18 jaar zijn. Bij de aanschaf van een zakmes dient u dan ook uw legitimatie te tonen. Zakmessen zijn dus legaal in Nederland, mits deze aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Jachtmessen

Jagers maken vaak gebruik van hun jachtmes. Het is daarom belangrijk dat het jachtmes goed in de hand moet liggen en de juiste inkepingen voor de vingers moet hebben. Een jachtmes wordt gemaakt voor het villen van het wild en het snijden van het vlees.