Luchtbuks kogels kopen

Er zijn ontzettend veel verschillende luchtbuks kogels te verkrijgen. Het grote aanbod luchtbuks kogeltjes zorgt niet alleen voor verwarring bij recreatieve schutters, maar soms ook bij sport schutters! Naast het grote aanbod bestaat er ook een grote diversiteit aan benamingen voor luchtbuks kogels; diabolo kogeltjes, loodjes en pellets zijn slechts enkele van de bekende benamingen voor luchtbuks kogeltjes. We vertellen u graag alles wat u moet weten voor luchtbuks kogels kopen.

Ps. Bekijk ook eens ons overzicht per prijsklasse met de beste luchtbuksen die wij aanraden!

Kaliber luchtbuks kogels

Natuurlijk kijkt u altijd als eerste naar het kaliber van de luchtbuks voor luchtbuks kogels kopen. Nog steeds zijn kalibers 4.5 & 5.5 de meest populaire kalibers. In deze kalibers is dan ook de meeste munitie keuze. Natuurlijk hebben wij ook van de kalibers 6.35 & 7.62 toch nog een goed aanbod aan munitie.

Onderverdeling bij kaliber

Wanneer u bijvoorbeeld kijkt naar het kaliber 4.5, dan zijn hier ook diverse onderverdelingen te vinden. Bijvoorbeeld 4.5, 4.51 & 4.52. Wanneer u puur voor het plezier in de achtertuin schiet en niet te veel waarde hecht aan het schieten van kleine groepjes op een schietkaart, dan wordt er vaak gekozen voor ‘’goedkopere 4.5 luchtbuks kogels’’. Een goede keus is dan bijvoorbeeld de Excite plinking 4.5mm. In sommige gevallen kunnen overmaatse kogeltjes betere resultaten opleveren. Overmaats wil zeggen dat de kogeltjes dus net iets breder zijn als de diameter van de loop. De kogeltjes zitten dan strakker in de loop waardoor deze beter gestuurd worden door de trekken en velden van de loop. Een mooi voorbeeld van een dergelijk kogeltje is de JSB exact 4.52. Wanneer u opzoek bent naar het beste kogeltje voor een bepaald type luchtbuks dan is het advies altijd hetzelfde; veel verschillende luchtbukskogeltjes testen! Wanneer u dan een bepaald type kogeltje gevonden heeft, wissselt y ook niet meer van dat type kogeltje. Tenslotte wanneer u weer een andere type kogeltje neemt, dan moet de richtkijker ook weer worden afgesteld.

Merken voor luchtbuks kogels kopen

Bij het luchtbuks kogels kopen zult u ook diverse merken voor de kogeltjes tegenkomen. Graag lichten we enkele bekende merken uit die kwalitatiefe kogeltjes fabriceren.

H&N luchtbuks kogels

H&N luchtbuks kogels, oftewel Haendler & Natterman, gelden al jaren als een van de meest zuivere luchtbuks kogeltjes op de markt! H&N bestaat al sinds 1825 en produceert sinds 1950 luchtbuks kogeltjes. H&N staat er om bekend dat zij kogels produceren die zeer constant zijn qua vorm en gewicht. Wanneer er veel afwijkingen zijn in de vorm van luchtbuks kogeltjes is het logisch dat deze kogeltjes andere vluchtbanen hebben. Ditzelfde geldt voor het gewicht. Onder sportschutters zijn de H&N field target trophy luchtbukskogeltjes ook zeer bekend vanwege hun uitstekende prestaties op de langere afstanden. De H&N baracuda heeft zijn sporen bij buiten gebruik ook ruimschoots verdiend vanwege de zuiverheid en goede impact.

JSB luchtbuks kogels

De historie van JSB is een stuk korter als van H&N maar toch heeft JSB ruimschoots sporen verdiend in de sportschutterij. JSB is sinds 1991 bekend in de munitie productie. Het bedrijf is gevestigd in Tsjechië en produceert zeer hoogwaardige luchtbuks kogels! Elke sportschutter is bekend met JSB!

Gamo luchtbuks kogels

Gamo luchtbuks kogels zijn niet de meest nauwkeurige luchtbuks kogeltjes op de markt maar zijn zeer gunstig geprijsd. Wanneer u puur voor het plezier wil schieten, dan zijn deze luchtbuks kogeltjes een meer dan prima keus! Deze kogeltjes hebben een meer dan prima prijs/kwaliteit verhouding.

Advies luchtbuks kogels kopen

Bent u opzoek naar de ‘’betere’’ kwaliteit luchtbuks kogeltjes dan zijn H&N en JSB de aan te bevelen merken! Wanneer u het schieten wat minder serieus neemt zijn de Gamo kogeltjes ook een prima keus. Twijfelt u welke kogeltjes het beste geschikt zijn voor uw luchtbuks? Dan kunt u voor het luchtbuks kogels kopen het beste een aantal verschillende kogeltjes testen. U krijgt zo een prima beeld welke kogeltjes het beste bij uw luchtbuks passen. Mocht u nog steeds twijfels hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met onze specialisten zij voorzien u graag van advies!