Merken

Laatste Product Reviews

Gamo P900 IGT Set 4.5mm
Heb hem.gekocht en ben dik tevreden Mensen die een hand buks willen raad ik deze aan
apr 4, 2020
Artemis PP750
Super aquraat buksie eenigste min puntje is het magazijntje wat na twee x laden kapot ging en schijn ...
mrt 30, 2020
Artemis CP2 Pistool/Geweer 4.5mm
De Artemis CP2 is een super leuk geweer om achter in de tuin te gebruiken. Het mooie is dat je er ee ...
mrt 27, 2020
Air Arms Q-Tec Demper 1/2" UNF 5.5mm
Bedankt Rob voor de zeer snelle levering. Met demper is het geluid veel minder ik ben daar heel bij ...
mrt 17, 2020
Weihrauch HW110 ST 5.5mm 41J
Fluisterstil, voldoende krachtig en vooral uitzonderlijk nauwkeurig met bij voorkeur H&N baracuda en ...
feb 27, 2020

Nachtzicht 

Toont 1 - 2 van de 2 items
Toont 1 - 2 van de 2 items
Nachtzicht

Schietsport beoefenen vereist een goede zichtbaarheid van de omgeving. Als het donker is dan is ons nachtzicht vaak niet voldoende om alles goed te kunnen zien. Een nachtkijker is dan een essentiële hulpmiddel om doelwitten te kunnen spotten en er op te kunnen schieten. Nachtkijkers versterken het restlicht van de omgeving, de maan en sterren om zo een helder beeld van de omgeving te creëren. Er zijn verschillende generaties nachtkijkers. Hoe weet u nu welke nachtkijker te kopen voor uw luchtgeweer? Graag vertellen we u alles over nachtkijkers.

Eerste generatie nachtkijkers

De goedkopere eerste generatie nachtkijkers wordt het meest gebruikt. Zij hebben een matige beeldkwaliteit, maar voor de gemiddelde gebruiker is dit voldoende. De hoge versterking van schaars licht geeft een korrelig en onscherp beeld. Dit is vooral een probleem om objecten op grote afstand onder omstandigheden met weinig restlicht goed te kunnen identificeren. Voor observatie is dit echter voldoende.

Tweede en derde generatie nachtkijkers

Tweede en derde generatie nachtkijkers versterken het restlicht veel meer dan eerste generatie nachtkijkers. Ook hebben zij een betere beeldkwaliteit door gebruikmaking van hoogwaardige beeldbuis technologie. Voor omstandigheden waar er weinig restlicht is en u nauwkeurig wilt schieten, kunt u deze generatie nachtkijkers kopen.

Sommige nachtkijkers gebruiken naast de versterking van het restlicht ook een infrarood lichtbron om objecten te belichten. Dit infraroodlicht is voor dieren onzichtbaar en kan dus zonder bezwaar voor de schietsport gebruikt worden. Het bereik van deze infrarood verlichting is wel beperkt tot niet meer dan en paar honderd meter.

Het verschil tussen nachtkijkers van de tweede en derde generatie is vooral de kwaliteit. En daar hangt natuurlijk een prijsverschil aan - derde generatie kijkers zijn over het algemeen behoorlijk hoog geprijsd.

Nachtzicht in de praktijk

Aangezien vergroting van het beeld de lichtsterkte doet afnemen, hebben nachtkijkers een vrij kleine optische vergroting van een paar keer. Het beeld kan dan digitaal verder worden vergroot, maar daardoor gaat wel de beeldkwaliteit wel wat achteruit. In de praktijk kunt u met kwalitatief goede nachtkijkers objecten tot een kilometer afstand redelijk goed detecteren.

Nachtrichtkijker

Om nauwkeurig op doelen te kunnen schieten heeft u een nachtrichtkijker nodig. Dit zijn nachtkijkers die op een geweer kunnen worden gemonteerd. Een dradenkruis maakt het mogelijk om nauwkeurig te richten. Sommige nachtrichtkijkers hebben de mogelijkheid om te corrigeren voor de windafwijking.

Warmtebeeld camera's

Er zijn ook nachtkijkers die in plaats van restlichtversterking gebruik maken van thermische infraroodlicht. Zulke nachtkijkers worden vaak warmtebeeld camera's genoemd. Alle objecten die warmer zijn dan de omgeving verliezen warmte door langgolvige infraroodstraling, en dat geeft een helder beeld in dit soort nachtkijkers. Het beeld kan hiermee veel sterker worden vergroot vergeleken met een conventionele nachtkijker. Deze nachtkijkers zijn geschikt om tot op grote afstand kleine details waar te kunnen nemen.

Nachtkijker kopen bij DB-Schietsport

Als u overweegt om een nachtkijker te kopen dan bent u bij DB-Schietsport aan het juiste adres. DB-Schietsport heeft een groot assortiment van nachtkijkers. Deze kunnen in de winkel worden aangeschaft, als ook online worden besteld. Neem contact op met de klantenservice van als u vragen heeft over de aanschaf van nachtkijkers.