Hawke Sidewinder | DB-Schietsport.nl

De Hawke Sidewinder staat al jaren bekend als het vlaggenschip in de luchtbuks wereld. Sinds september 2020 is de nieuwe Sidewinder richtkijkers serie van Hawke leverbaar. Wat maakt deze onderscheidend ten opzichte van andere luchtbuks richtkijkers? Er zijn verschillende factoren waarom deze richtkijker uitblinkt in de schietsport wereld. We vertellen u er graag meer over.

1. Lens coating

Alle richtkijkers van serieuze kwaliteit zijn voorzien van een lenscoating. Een lenscoating draagt op verschillende manieren bij aan een betere beeldkwaliteit. Als eerste zorgt een lenscoating voor een betere lichttransmissie. In een richtkijker zijn vele lenzen achter elkaar geplaatst om het uiteindelijke beeld te geven. Echter verliest u bij het passeren van elke lens een bepaald percentage licht. Een goede lenscoating zorgt ervoor dat u minder licht verliest waardoor de richtkijker een betere lichttransmissie heeft. Daarnaast zorgt een goede lenscoating voor ‘’kleur echtheid’’ en goed contrast. Bij de Hawke Sidewinder heeft men gebruikt gemaakt van een 18-laags multi-coating! Dit resulteert in extreem goed beeld met goed contrast en lichttransmissie.

2. Parallax van Hawke Sidewinder

Deze Hawke Sidewinder heeft een parallax van 9 meter tot oneindig. Dit maakt het mogelijk om deze richtkijker voor alle schietsport disciplines te gebruiken. De Sidewinder heeft een zogenaamde ‘’side focus’’ parallax. Side focus is voor de meeste luchtbuks schutter makkelijker te bedienen dan een focus ring die voor op het objectief is bevestigd. Daarnaast worden alle Sidewinders ook geleverd met een Sidewheel, zodat de parallax nog eenvoudiger te bedienen is.

3. Turret window

De nieuwe Sidewinder serie van Hawke heeft een Turret window. Dat wil zeggen dat u precies kunt zien op hoeveel slagen uw elevation turret is afgesteld. Dat kan zeer praktisch zijn wanneer u op verschillende afstanden schiet.

4. Opbouw

Hawke geeft 10 jaar garantie op deze richtkijkers vanwege de hoge kwaliteit van deze richtkijkers. Deze richtkijkers zijn gebouwd uit een stuk aluminium en hierdoor extreem sterk. Het zwevende dradenkruis is geëtst in het glas, het kan dus niet los raken. Deze richtkijkers hebben een verlicht dradenkruis. U kunt zowel kiezen voor de kleur groen en rood. Beide kleuren kunt u in 5 lichtsterkten instellen. Dit maakt de verlichting geschikt voor zowel lage lichtomstandigheden als bij goede lichtomstandigheden.

Hawke Sidewinder vergrotingen

Deze richtkijkers zijn leverbaar in verschillende vergrotingen. De vergroting is natuurlijk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en de afstand waarop uw wilt gaan schieten. Hoe hoe groter de afstand hoe groter de benodigde vergroting. Leverbaar in onderstaande uitvoeringen:

Wilt u weten welke richtkijker het beste geschikt is voor uw toepassing? Neem dan contact op met onze specialisten of bezoek onze schietsport winkel. In de winkel kunt u vele modellen testen en bijvoorbeeld ook een vergelijk maken met Vortex richtkijkers. Wij adviseren u graag over verschillende soorten en merken optiek zodat u altijd tot de juiste beslissing komt. Ook hebben wij een uitgebreid assortiment aan montages van de merken Hawke & Sportsmatch.

Bekijk direct onze richtkijkers