Toont alle 16 resultaten

Nachtkijkers

Op zoek naar een goede nachtkijker voor een goede zichtbaarheid tijdens de schietsport? Een nachtkijker is gemaakt om ook in het donker uw zicht te behouden. Nachtkijkers versterken het restlicht van de omgeving, de maan, sterren en natuurlijk een infrarood lamp om zo een helder beeld van de omgeving te creëren. Er zijn verschillende generaties nachtkijkers. Hoe weet u nu welke nachtkijker te kopen voor uw luchtgeweer? Graag vertellen we u alles over nachtkijkers.


Eerste generatie nachtkijkers

De goedkopere eerste generatie nachtkijkers hebben een matige beeldkwaliteit. De hoge versterking van schaars licht geeft een korrelig en onscherp beeld. Dit is vooral een probleem om objecten op grote afstand onder omstandigheden met weinig restlicht goed te kunnen identificeren.

Tweede en derde generatie nachtkijkers

Tweede en derde generatie nachtkijkers versterken het restlicht veel meer dan eerste generatie nachtkijkers. Deze richtkijkers hebben een betere beeldkwaliteit door het gebruik van o.a. betere beeldbuizen. Deze richtkijkers zijn zeer gevoelig voor overbelichting waardoor verbranding van het beeldscherm kan ontstaan, men krijgt dan zwarte puntjes in het beeldscherm.

Moderne nachtkijkers gebruiken naast de versterking van omgevingslicht ook een infrarood lamp, deze infrarood lamp zorgt voor kunstmatig licht wat versterkt kan worden. Hierdoor heeft u extra zicht in het donker.

Digitaal nachtzicht

Digitale nachtzicht is 24 uur per dag inzetbaar, dus zowel overdag als in de nacht. Bij digitaal nachtzicht hoeft u niet bang te zijn dat uw richtkijker beschadigd door blootstelling aan teveel licht. Digitaal nachtzicht vervangt tegenwoordig het analoge aanbod nachtzicht volledig. De beeldkwaliteit is haarscherp en prijzen zijn stukken lager dan analoog nachtzicht.

Warmtebeeld camera's

Er zijn ook richtkijkers die in plaats van restlichtversterking gebruik maken van thermisch infraroodlicht. Zulke richtkijkers worden vaak warmtebeeld richtkijkers genoemd. Alle objecten die warmer zijn dan de omgeving zijn waarneembaar door dergelijke richtkijkers.

Nachtkijker kopen bij DB-Schietsport

Als u overweegt om een nachtkijker te kopen dan bent u bij DB-Schietsport aan het juiste adres. DB-Schietsport heeft een groot assortiment van nachtkijkers. Deze kunnen in de winkel worden aangeschaft, als ook online worden besteld. Neem contact op met de klantenservice van als u vragen heeft over de aanschaf van nachtkijkers.