Waarom is een Gamo luchtbuks een goede keuze?

Gamo, de Spaanse producent van luchtbuksen voor de schietsport, staat bekend om zijn voortreffelijke kwaliteit en innovatieve ontwerpen. Wat een Gamo luchtbuks onderscheidt van veel concurrenten is niet alleen de state-of-the-art productie-installaties, maar ook de scherpe prijzen die zij hanteren voor hun hoogwaardige producten. De populariteit van Gamo luchtbuksen is mede te danken aan de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Verken hier het uitgebreide assortiment krachtige luchtbuksen van Gamo online!

Geschiedenis Gamo

Gamo is een Spaanse fabrikant van luchtbuksen. Het bedrijf heeft een reputatie voor hoogwaardige kwaliteit en innovatieve ontwerpen. Opgericht in 1959 in Barcelona, begon het bedrijf met de productie van luchtbuksen voor de lokale markt. In de daaropvolgende decennia breidde Gamo zijn productie uit naar Europa, Noord-Amerika en Azië, waar het zich richtte op verschillende soorten luchtbuksen  waaronder jacht- en wedstrijd modellen. Gamo blijft nieuwe technologieën en functies ontwikkelen om de prestaties van hun producten te verbeteren en is nu een van de meest bekende en vertrouwde merken van luchtbuksen ter wereld.

Kwaliteit

Gamo is een vooraanstaande producent van luchtbuksen voor de schietsport en staat bekend om de hoogwaardige kwaliteit. De luchtbuksen van Gamo worden vervaardigd met behulp van hypermoderne faciliteiten en de nieuwste technologieën en materialen. Dit zorgt voor betrouwbare en nauwkeurige prestaties.

Innovatie

Gamo is een fabrikant van luchtbuksen die bekend staat om innovatieve ontwerpen en baanbrekende technologieën. De luchtbuksen van Gamo zijn ontworpen met een focus op prestaties, nauwkeurigheid en gebruiksgemak. Een aantal innovaties zijn:

Luchtbuks Gamo HPA Mi IGT | DB-Schietsport.nl

Swarm Maxxim-systeem

Het Swarm Maxxim-systeem is een innovatieve technologie van Gamo voor luchtbuksen. Dit systeem maakt gebruik van een 10-schots magazijn waarmee u snel en gemakkelijk meerdere schoten achter elkaar kunt afvuren. Het systeem wordt aangedreven door een veer die automatisch wordt opgespannen bij elke haal van de trekker. Dit zorgt voor een snelle en soepele bediening van de luchtbuks. Het Swarm Maxxim-systeem is beschikbaar op verschillende modellen van Gamo en wordt geprezen door schutters vanwege de verbeterde prestaties en efficiëntie.

Whisper Fusion-systeem

Het Whisper Fusion-systeem is een baanbrekende technologie ontwikkeld door Gamo om het geluid van luchtbuksen te verminderen. Door gebruik te maken van een geavanceerde demper en een geoptimaliseerde loop, kan het Whisper Fusion-systeem het geluid van de luchtbuks aanzienlijk verminderen. Hierdoor wordt het mogelijk om te schieten zonder anderen te storen of het wild af te schrikken. Het Whisper Fusion-systeem is een populaire functie op veel van de luchtbuksen van Gamo.

CAT-trigger 

De CAT-trigger, oftewel Custom Action Trigger, is een innovatief trekkermechanisme dat door Gamo wordt gebruikt in sommige van haar luchtbuksen. Dit systeem maakt het mogelijk om de trekker aan te passen aan de voorkeur van de schutter, zodat deze altijd een perfecte en consistente trekkracht heeft. Het CAT-trigger mechanisme is zeer betrouwbaar en nauwkeurig waardoor het bijdraagt aan de uitstekende prestaties van Gamo-luchtbuksen.

IGT-systeem

Het IGT-systeem (Inert Gas Technology) is een innovatieve technologie ontwikkeld door Gamo voor luchtbuksen. Het systeem vervangt de traditionele veer door een gaszuiger, waardoor de luchtbuks minder terugslag heeft en een constante energieafgifte heeft. Dit zorgt voor meer nauwkeurigheid en minder trillingen bij het schieten. Het IGT-systeem is ook duurzamer en heeft minder slijtage dan de traditionele veer, waardoor het langer meegaat en minder onderhoud vereist.

Gamo Shadow IGT Set | DB-Schietsport

Power Pellets

Power Pellets is een speciale serie luchtbuks kogeltjes van Gamo die zijn ontworpen voor maximale prestaties. De kogeltjes zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben een speciale vorm en gewicht om de nauwkeurigheid en penetratie van de luchtbuks te verbeteren. De Power Pellets serie omvat verschillende varianten, zoals de PBA Platinum, Raptor, Rocket en Red Fire. Elke variant heeft unieke eigenschappen en is ontworpen voor specifieke toepassingen, zoals jacht, schietoefeningen en competitie. Met de Power Pellets serie biedt Gamo luchtbuks liefhebbers een uitstekende keuze aan kogeltjes om de prestaties van hun luchtbuks te optimaliseren.

Innovatie

Bij Gamo is innovatie een fundamenteel aspect van hun filosofie. Het bedrijf blijft zich inzetten voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën en ontwerpen die de prestaties, nauwkeurigheid en gebruiksvriendelijkheid van hun luchtbuksen verbeteren. Als u op zoek bent naar een luchtbuks die is ontworpen met de nieuwste innovaties en technologieën, dan is Gamo zeker een merk om te overwegen.

Onderhoud Gamo luchtbuksen

Het onderhoud van een Gamo luchtbuks is makkelijk en vereist enkele basisgereedschappen, zoals een poetssetje en een busje Ballistol. Met deze olie kunnen de geblauwde stalen onderdelen van de luchtbuks beschermd worden tegen weersomstandigheden en zuren, waardoor de levensduur van de luchtbuks verlengd wordt en roestvorming wordt voorkomen.

Het is raadzaam om Ballistol alleen te gebruiken om de binnenkant van de loop schoon te maken bij ernstige vervuiling. Het is belangrijk om overtollige olie na het schoonmaken van de loop te verwijderen om te voorkomen dat de schietprestaties van de luchtbuks negatief worden beïnvloed. Dit komt doordat overtollige olie de nauwkeurigheid kan verminderen.

Een goede tip voor het onderhouden van uw Gamo luchtbuks is om deze op kamertemperatuur te bewaren en te bedekken met een hoes om beschadiging en vervuiling te voorkomen. Door de luchtbuks op deze manier te onderhouden, zal deze altijd optimaal presteren en een langere levensduur hebben.

We hebben we eigen reparatieafdeling, waardoor we reparaties, inclusief garantiewerk, snel kunnen uitvoeren. Dit betekent dat de reparatietijd kort is en de kosten laag zijn omdat er geen externe partijen nodig zijn voor reparaties van de luchtbuksen.

Luchtbuks op druk brengen met een duikfles

Over het algemeen wordt de Gamo luchtbuks meestal op druk gebracht met behulp van de Gamo handpomp. Een alternatief hiervoor is een duikfles, die de luchtbuks snel kan vullen met droge lucht. Het gebruik van een duikfles heeft als belangrijkste voordeel dat het vocht in het interne systeem voorkomt en luchtlekkage vermindert. Echter, het wordt nog steeds aanbevolen om de luchtbuks binnenshuis met behulp van een pomp op druk te brengen om vocht in de buks te voorkomen.

Gamo luchtbuks kopen

Wij bieden een breed scala aan hoogwaardige en innovatieve Gamo luchtbuksen. Het bezitten van een Gamo luchtbuks is volledig legaal in Nederland. Ons deskundige en ervaren team staat klaar om al uw vragen over Gamo luchtbuksen te beantwoorden en u te helpen bij het vinden van de juiste luchtbuks. Wij geven u graag advies over welke Gamo luchtbuks het beste bij uw behoeften past.